Timbrus Viorica

druivensoorten Viorica

Bekijk deze wijn >>

9,75

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Fantastische wijnen!

beoordeling

"Andere Wijn" heeft wijnen die je niet overal vindt, en het is vaak verbazingwekkend hoe goed die wijnen zijn. Probeer maar eens een Libanese, Georgische, Moldavische of Armeense wijn. Daarnaast worden er af en toe leuke avonden georganiseerd om bij lekker eten een aantal wijnen te kunnen proeven. Zeker een aanrader dus om via "Andere Wijn" eens wat anders te proberen!

Jos van Aken

Mijn aanrader: Satrapezo Saperavi Kvevri


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Viorica druif

De Viorica is een inheemse Moldavische druif. Viorica geeft zeer aromatische witte wijnen waarin je muskaat en bloemen kunt herkennen. Buiten Moldavie is de Viorica vrijwel totaal onbekend en het eerste internationele wijnboek dat aandacht aan de Viorica besteed, lijkt nog geschreven te moeten worden. Onterecht, want de Viorica kan heel aardige wijnen opleveren. Je kunt bij ons één wijn van de Viorica kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

De Viorica is geen oude druif. Hij is 1969 gekweekt als een kruising van de Zabel 13-666 druif en de Aleatico. De eerste is waarschijnlijk een druif die gekweekt is om te kruisen. De laatste is een van oorsprong blauw Italiaans druivenras dat meestal gebruikt wordt om zoete rode wijn te maken.

In Moldaviƫ zelf zien hun Viorica graag als een visitekaartje voor hun witte wijnen. Omdat het een typisch Moldavische druif is en omdat hij zulke opvallend aromatische wijnen geeft. In Moldavie zijn er verscheidene wijnmakers die van de Viorica werken. Ze maken er zowel droge, half zoete als zoete wijnen van die kunnen zowel stil als mousserend zijn.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.