Wijn uit Ionische eilanden
Corfu, Kefalonia, Zante en Lefkas... het zijn niet alleen heerlijke eilanden om op vakantie te gaan, er wordt ook wijn gemaakt. Ze liggen aan de westkant van Griekenland, vrij dicht bij de hak van de Italiaanse laars. De wijn op de Ionische eilanden wordt gemaakt van typische Griekse druiven. De Ribolo uit Kefonia is het beroemdste.
Alleen in de steile wijngaarden van het bergachtige Kefalonia worden kwaliteitswijnen met de hoogste appellation gemaakt: de witte Robola en de witte Muskaat en de rode Mavrodaphe van Kelafonia. Hij is verantwoordelijk voor de belangrijkste kwaliteitswijn van het eiland: droog, krachtig en mineralig. Het werd lang gedacht en in vele wijnboeken nog steeds beweerd, maar de Robola is niet dezelfde druif als de Ribolla Gialla die je in Slovenië en in het Italiaanse Friuli tegenkomt.
Op de andere eilanden mag de wijn alleen onder een regionale appellation gebotteld worden. Ook die worden vrijwel alleen gemaakt van inheemse Griekse druivenrassen. Sommige zijn zelfs in Griekenland al bijna vergeten. Ze hebben fraaie, maar niet al te makkelijke namen als: Tsaoussi, Vostilidi, Zakinthino, Moscatella, Avgoustiatis, Skiadopoulo, Pavlos en Katsakoulias.