Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Top assortiment Georgische wijn.

beoordeling

Als 1 van de weinige in Nederland verkoop van Georgische wijn. Het oudste wijnland met fantastische wijnen. Verzending en levering altijd tip top in orde.

S.Kwant

Mijn aanrader: Papari Valley 3 Terraces Rksatsiteli


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Field blend druif

Field blend is geen druif maar betekent dat de druiven geplukt zijn uit een wijngaard waar verschillende druivenrassen door elkaar staan aangeplant. De precieze samenstelling van de druiven is daardoor niet vast te stellen. Je kunt bij ons vier wijnen die via deze field blend methode zijn geoogst Field blend kopen. Je vindt ze aan de linkerkant van deze pagina.

Field blends vind je nogal eens in de Portugese Douro vallei, waar de druiven voor de Port traditioneel op deze wijze staan aangeplant. Verschillende rassen kris-kras door elkaar. Ook in Wenen is het een traditie. Daar spreken ze van Gemischter Satz.

Het is niet eenvoudig goede droge wijnen van een field blend te maken. Het ene ras is immers eerder rijp dan het andere, dus wanneer oogst je de druiven? Waarschijnlijk zal de wijnmaker verschillende keren door de wijngaard moeten gaan om de rijpe druiven te selecteren. Dat vergt ervaring en inzicht.

© AndereWijn 2008 - 2020 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.