Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zoveel te ontdekken...heerlijk

beoordeling

De website van AndereWijn is een echte schatkist met onontdekte pareltjes, vergeten godendrank en vaardige wijnmakers. Keuzestress in optima forma. Maar tot nu toe nog nooit spijt gehad van mijn keuzes. En groot voordeel: je hoeft niet zoals elders vaak het geval is direct 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Wel 1 tip: kijk eens naar een alternatief voor die grote, dikke dozen.

Jan Harko Post

Mijn aanrader: Greco di Tufo 'Serum'


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn met trifle combineren

Trifle is een verzamelnaam voor allerlei desserts met verse vruchten, slagroom en cake, lange vingers of soms bitterkoekjes. Een een goede trifle gaat bovendien een scheut liqueur. Door die grote variëtiet aan trifles is het kiezen van de dessertwijn maatwerk. Over het algemeen gaat Beerenauslese of een zoete muskaat goed samen.

Probeer met de wijn aan te sluiten bij de zoetheid van je trifle (hoe zoeter en zwaarder, hoe zoeter ook de wijn), de vruchten die je gebruikt (hoe hoog is hun zuurgraad?) en de (hoeveelheid) liqueur waar je mee werkt. Een niet al te zoete trifle met niet al te veel liqueur en verse druiven combineert bijvoorbeeld goed met een zoete muskaat. Een zware trifle, met veel cake, slagroom en liqueur kan wel wat tegenspel van een Duitse of Oostenrijkse Beerenauslese gebruiken.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.