Oranje natuurwijn van de Tsolikouri druif uit Kartlië. Tsja, dat zien we de collega's van Gall&Gall voorlopig niet in de schappen leggen. Dus doen wij het. En we vertellen erbij dat het een wijn voor de gevorderde smaak betreft.
Oranje-amber van kleur. Ruikt naar citrus, witte peper, foelie, bergamot en gedroogde abrikoos. Smaakt daar ook naar. En heeft niet al te kinderachtige tannine. Eet er iets bij! Een pittige saté kambing bijvoorbeeld, de échte, van geitenvlees dus, da's ook voor de gevorderde smaak.
Gotsa Family Wines is het wijnbedrijf van de eigenzinnige architect Beka Gotzadze en zijn familie. Hoog in de bergen nabij de Georgische hoofdstad Tbilisi maakt Beka natuurwijnen volgens de traditionele Georgische methode: in de qvevri. Hij werkt volgens biodynamische standaarden en laat de natuur volledig zijn gang gaan. Het levert heel karakterstieke wijnen op die bij een select publiek over de hele wereld geliefd zijn. Beka heeft vijftien verschillende Georgische druivenrassen aangeplant en experimenteert naar harte lust met zijn qvevri's. Lees verder over Gotsa Family Wines >>
De wijngaarden in Kartlië liggen op de vlaktes rond de hoofdstad Tbilisi. Hier komt zo'n 15% van de Georgische wijn vandaan. Het klimaat is mild, met droge en hete zomers. Er worden voornamelijk witte druiven voor mousserende wijnen verbouwd. De smaakstijl is opvallend Europees. De meest voorkomende druivenrassen zijn de Chinuri, Kisi, Tetri Budeshuri en de Goruli Mtsvane. Lees verder over Kartlië >>
De witte Georgische Tsolikouri druif geeft zachte, vrij volle witte wijnen met een smaak waarin je peer of kweepeer kunt herkennen. Lees verder over de Tsolikouri druif >>
Land: | Georgië |
Streek: | Kartlië |
Druif: | Tsolikouri |
Wijnmaker: | Gotsa Family Wines |
Biologisch: | Biodynamisch gemaakte natuurwijn |
Alcohol: | 12,0% Vol. |
Op dronk: | 2017 - 2027 |
Inhoud: | 750 ml. |
Sluiting: | Kurk |
Echt een eetwijn, serveer hem bij saté kambing, langzaam gegaarde varkensnek of stevige kaas |
DEZE WIJN ZIT NIET MEER IN ONS ASSORTIMENT