La Butinière Chardonnay

Cave Anne de Joyeuse

druivensoorten Chardonnay

Bekijk deze wijn >>

16,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is zaterdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zeer mooie wijnen

beoordeling

Heerlijk allemaal

Ruud Berlie

Mijn aanrader: Douloufakis Dafnios Vidiano


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Cave Anne de Joyeuse

De Cave Anne de Joyeuse heeft haar kelders in Limoux, een gemeente in de Languedoc. Anne de Joyeuse was in de jaren zeventig een van de eerste wijnhuizen uit de regio dat overstapte op kwaliteitsdruiven. Sind het eind van de vorige eeuw wordt er strikt volgens het Protect Planet programma gewerkt met zo weinig mogelijk bestrijdingsmiddelen.

anne de joyeuse wijn kopen

De Cave Anne de Joyeuse werd gebouwd in 1929 in de Haute Vallée de l’Aude in het district Limoux, dat ligt in de Franse Languedoc. Hoewel Limoux tegenwoordig vooral bekend is om zijn mousserende wijnen, heeft Anne de Joyeuse zich vanoudsher vooral op stille rode en - later - witte wijnen gericht.

Eind vorige eeuw is de Cave net als veel andere wijnhuizen in de Languedoc de Carignan druif gaan snoeien en overgegaan op betere druivenrassen als Merlot, Cabernet Sauvignon en Chardonnay.

Anne Joyeuse werkt al vijftien jaar volgens het Protect Planet programma. Het gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen in de wijngaard wordt tot een absoluut minimum beperkt. De wijnmakers doen dit vanuit hun overtuiging maar hebben ook geconstateerd dat de druivenstokken er gezonder door zijn geworden.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.