Wijn van Bagrationi
Bagrationi is de belangrijkste producent van mousserende wijnen in Georgië. Dit wijnhuis beschikt over wijngaarden in verschillende wijnregio's en een uiterst moderne kelder om mousserende wijnen volgens de Methode Traditionelle te maken. En daar gebruiken ze typisch Georgische druiven voor.
De historie van Bagrationi gaat terug tot 1882. Na een bezoek aan Franrkijk besloot de Georgische prins Ivane Bagrationi-Mukhraneli in zijn eigen land mousserende wijnen te gaan maken volgens de methode die in de Champagne gebruikelijk was. In 1882 kreeg hij internationale erkenning.
In de afgelopen jaren is er fors geïnvesteerd in moderne kelderapparatuur zodat Bagrationi ook vandaag wijnen kan produceren die op internationaal niveau kunnen wedijveren. Naast de Methode Traditionelle (uit de Champagne) worden sommige wijnen tegenwoordig gemaakt volgens de Methode Charmat.
Gia Gabunia is de wijnmaker van Bagrationi. Hij studeerde aan de Georgische Landbouw Universiteit waar hij zich specialiseerde in oenologie. Gia kan gebruik maken van de inheemse druivenrassen Mtsvane, Chinuri en Tsitska. Die groeien verspreid over wijngaarden en de Georgische wijnregio's.