Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Stevige robuuste wijnen met lange afdronk!

beoordeling

Nicolaas Berling

Mijn aanrader: Burrowing Owl Cabernet Franc


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Bagrationi

Bagrationi is de belangrijkste producent van mousserende wijnen in Georgië. Dit wijnhuis beschikt over wijngaarden in verschillende wijnregio's en een uiterst moderne kelder om mousserende wijnen volgens de Methode Traditionelle te maken. En daar gebruiken ze typisch Georgische druiven voor.

Bagrationi wijn kopen

De historie van Bagrationi gaat terug tot 1882. Na een bezoek aan Franrkijk besloot de Georgische prins Ivane Bagrationi-Mukhraneli in zijn eigen land mousserende wijnen te gaan maken volgens de methode die in de Champagne gebruikelijk was. In 1882 kreeg hij internationale erkenning.

In de afgelopen jaren is er fors geïnvesteerd in moderne kelderapparatuur zodat Bagrationi ook vandaag wijnen kan produceren die op internationaal niveau kunnen wedijveren. Naast de Methode Traditionelle (uit de Champagne) worden sommige wijnen tegenwoordig gemaakt volgens de Methode Charmat.

Gia Gabunia is de wijnmaker van Bagrationi. Hij studeerde aan de Georgische Landbouw Universiteit waar hij zich specialiseerde in oenologie. Gia kan gebruik maken van de inheemse druivenrassen Mtsvane, Chinuri en Tsitska. Die groeien verspreid over wijngaarden en de Georgische wijnregio's.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.