Binnen 2-3 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is donderdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 12 flessen gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Ruime keus uit fantastische wijnen!

beoordeling

Op zoek naar oranje wijnen Georgië kwam ik op de site van anderewijn.nl terecht en bestelde ik heel wat meer dan alleen mooie oranje wijnen (een must in je voorraad!). Bijvoorbeeld heerlijke Petit Verdot uit Macedonië voor een mooie prijs! en witte Karas uit Armenië die inderdaad heerlijk is bij curry. Na een vlotte levering vonden we een beschrijving van alle wijnen, handig!

Johan-Willem

Mijn aanrader: Stobi Petit Verdot Barriques


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Bodega El Maestro Sierra

Bodega El Maestro Sierra is in 1830 opgericht door Jose Antonio Sierra. Het is een klein, maar vermaard familie-bedrijf uit Jerez de la Frontera. De bodega maakt een complete lijn van verschillende Sherry-soorten, volgens het traditionele Solera systeem en in de eigen kelders. Bodega El Maestro Sierra geldt als een van de beste Sherry makers ter wereld.

bodeag el maestro sierra sherry

Jose Antonio Sierra was een 'kuiper'. Hij maakte de grote eikenhouten vaten waar de bodega's in de omgeving hun Sherry lieten rijpen. Jose stond bekend als een uitstekende kuiper, maar hij had een droom: zelf sherry maken. Dat was in 1830 bepaald niet gebruikelijk. De bodega's waren in handen van enkele adelijke 'Sherry-families'. Maar Jose zette door en stichtte een bescheiden bodega in het historische centrum van het stadje Jerez de la Frontera.

Bijna tweehonderd jaar later staat Bodega El Maestro Sierra nog steeds op deze fraaie plek. Inmiddels is het een van de beste van de regio. De Bodega rijpt haar wijnen in de beste vaten van Amerikaans eikenhout, op traditionele wijze via het solera-systeem in de eigen kelders. De bodega wordt sinds 1976 geleid door Doña Pilar Pla Pechovierto, een nazaat van Jose Antonio.

De bodega maakt een complete lijn Sherry's, van Fino, Oloroso, Amontillado, Palo Cortado en Pedro Ximenezen voert het Denominación de Origen Jerez-Xérès-Sherry.

© AndereWijn 2008 - 2018 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.