Conrad Fürst Pod Stolpom

Conrad Fürst & Sohne

druivensoorten Sauvignon Blanc (45%), Furmint (40%), Pinot Blanc (15%)

Bekijk deze wijn >>

16,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Stevige robuuste wijnen met lange afdronk!

beoordeling

Nicolaas Berling

Mijn aanrader: Burrowing Owl Cabernet Franc


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Conrad Fürst & Sohne

Conrad Fürst & Sohne is het na de val van de muur gerehabiliteerde, eeuwenoude bedrijf van de familie Fürst. De wijngaarden liggen op steile hellingen in het Sloveense deel van Stiermarken, aan de grens met Oostenrijk. Ze maken fonkelfrisse, mineralige witte wijnen en ze zijn gespecialiseerd in de Furmint druif, die hier Šipon wordt genoemd.

Sloveense wijn van Conrad Furst

De familie Fürst komt oorspronkelijk uit het Duitse Beieren. In 1752 vestigden ze zich in Stiermaken, in het deel dat nu Slovenië is, aan de grens met Oostenrijk. In 1821 starte Ernst Fürst een wijnbedrijf. Zijn zoon Conrad, diens zoon Conrad II en diens zoon Condrad III maakten er het grootste en belangrijkste wijnbedrijf van de hele regio van. Het bedrijf floreerde. Tot aan de Tweede Wereldoorlog. Door het lot van de geschiedenis lagen hun wijngaarden ineens aan de verkeerde kant van het IJzeren Gordijn. De familie Fürst stak over naar Oostenrijk.

Ruim zestig jaar later, na de val van de muur, wist de familie haar genationaliseerde wijngaarden weer in handen te krijgen. Nazaat Gerhart Conrad Fürst werkte als zakenman in Wenen, maar besloot de rest van zijn leven te wijden aan de wederopbouw van het eeuwenoude familiebedrijf. Hij ging in zee met de Oostenrijker Alois Gross. Een ervaren wijnmaker pur sang, die verderop in het Oostenrijkse deel van Stiermarken al furore had gemaakt met moderne, karakteristieke wijnen.

Samen, inmiddels met hun beider zonen, runnen ze vandaag de dag het wijnbedrijf Conrad Fürst & Sohne. Ze beschikken over de beste wijngaarden in de regio om het Sloveense wijnstadje Jeruzalem, in het uiterste Oosten van Slovenië, tegen de grens met Oostenrijk en Kroatië. De wijngaarden liggen op steile hellingen met arme grond van zand en klei. Er is verkoeling van de Middellandse Zee en beschutting van de Alpen.

Omdat ze terug grijpen naar de traditities van de regio hebben de mannen Furmint (Šipon in het Sloveens) aangeplant. Deze laat rijpende druif doet het in de regio zeer goed. Naast Furmint hebben ze druiven als Pinot Blanc en Sauvignon Blanc in de wijngaard, eveneens klassiekers voor deze regio.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.