Daniel Dugois Trousseau Arbois

Domaine Daniel Dugois

druivensoorten Trousseau

Bekijk deze wijn >>

15,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is maandag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

prima service en heerlijke wijnen

beoordeling

Astrid Hoevenagel

Mijn aanrader: Telavi Marani Rkatsiteli Qvevri


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Domaine Daniel Dugois

Domaine Daniel Dugois is één van de betere wijnhuizen in de Franse Jura. De gelijknamige eigenaar maakt fraaie, lichte rode wijnen van Trousseau en Poulsard en wit van Savagnin en Chardonnay. Ook Vin Jaune en Vin de Paille, typische specialiteiten van de Jura, staan op zijn repertoire.

Daniel Dugois Jura wijn kopen

Het Domaine Daniel Dugois is een klein familiebedrijf in de driehoek Arbois, Saline-les-Bains en Poligny, het beste terroir in de Franse Jura. Eigenaar en wijnmaker Daniel Dugois verbouwt samen met zijn vrouw Monique en zoon Philippe Poulsard (hier ook wel Ploussard genoemd), Trousseau, Savagnin en Chardonnay druiven. Zijn rode wijnen zijn lichtvoetig en fruitig, typisch voor de plaatselijke Trousseau en Poulsard druiven. Zijn witte wijnen zijn mild en bloemig.

De 10 hectare wijngaarden van Daniel Dugios liggen op een ondergrond van rode klei, zandsteen met veel keien en wat zwavel in de grond. Ideaal om het typsische terroir van de Jura mooi tot uitdrukking te laten komen.

Dugois maakt niet alleen droge rode en witte wijnen. Hij maakt - af te toe - ook een Vin Jaune, een geoxideerde sherry-achtige witte wijn van de Savagnin druif en hij maakt Vin de Paille, een prachtige zoete wijn van ingedroogde druiven. Beide zijn eeuwenoude lokale tradities uit de Jura.

© AndereWijn 2008 - 2019 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.