Madiran Mouréou

Domaine Mouréou

druivensoorten Tannat, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon

Bekijk deze wijn >>

12,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Stevige robuuste wijnen met lange afdronk!

beoordeling

Nicolaas Berling

Mijn aanrader: Burrowing Owl Cabernet Franc


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Domaine Mouréou

Domaine Mouréou is in handen van de familie Laplace uit Madiran. Al generaties lang maken ze er wijn. Alles staat in het teken van de Tannat druif, die in vrijwel al hun wijngaarden groeit. De familie heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de erkenning die deze kwaliteitsdruif de laatste jaren heeft gekregen.

domaine moureou wijn

Domaine Mouréou is een van de domaines van de familie Laplace uit Gascogne in de Franse Sud-Ouest. Al drie generaties Laplace persen er hun druiven. Grondlegger is Frederic Laplace. Met liefde voor het vak en vanuit een visie vocht hij na de Tweede Wereldoorlog tegen het verdwijnen van wijngaarden in zijn regio. Veel collega's gaven er de brui aan, ze snoeiden hun druivenstokken en plantten maïs aan. Frederic Laplace was overtuigd van het terroir van zijn wijngaarden en verzette zich hevig tegen het verdwijnen van de wijncultuur.

Het leven van zijn zoon Pierre en kleinzoon Jean-Luc Laplace staat vooral in het teken van de inheemse druif uit Madiran: de Tannat. Pierre nam verschillende wijngaarden over van zijn collega's uit de regio. Mooie, zonnige hellingen, aangeplant met Tannat. En zo verzamelde de familie enkele domaines, waaronder Domaine Mouréou. Pierre heeft altijd gestreden voor de erkenning van de Tannat als een van Frankrijk's belangrijkste kwaliteitsdruiven.

Vandaag de dag, heeft de familie Laplace 65 hectare wijngaarden waar ze elk jaar een tiental verschillende wijnen uit maken. De wijngaarden liggen verspreid over de regio, met een grote verscheidenheid van bodems en terroirs waarin de Tannat zich volledig kan uitdrukken.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.