Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Zeer mooie wijnen

beoordeling

Heerlijk allemaal

Ruud Berlie

Mijn aanrader: Douloufakis Dafnios Vidiano


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Domaine de Maubet

Domaine de Maubet is een familiebedrijf uit Gascogne, in de Franse Sud-Ouest. De landerijen waren al generaties lang in de familie toen in Aline en Jean Claude Fontan in 1985 besloten ze exclusief als wijngaard te gebruiken. Sindsien maken ze Armagnac en stille droge en zoete wijnen, vooral van de typische druivenrassen uit de Gascogne.

Domaine de Mabet wijn kopen

Ooit was het Domaine een bruidschat van Esilda aan Maximen Fontan. De voorvaderen van de huidige eigenaren hadden een gemengd bedrijf. Ze maakten op kleine schaal wijn, verbouwden maïs en hielden runderen. Vroeger was dat gebruikelijk in grote delen van Frankrijk. Tegenwoordig is specialisatie vereist. Gelukkig heeft de familie Fontan voor de wijn gekozen.

Ze maken stille witte wijnen van typische druiven uit de regio zoals Colombard, Petit Manseng, Gros Manseng en Ugni Blanc. Van die laatste stoken ze ook Armagnac. Het Domaine telt ongeveer 70 hecatare wijngaarden, verspreid over twee locaties. De wijngaard in Noulens, in Bas-Armagnac is vlak en bevat klei. Verderop, in Vic Fezensac, in Armagnac Ténarèze, ligt de wijngaard op een steile helling van carbonaat houdende klei.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.