Soli Pinot Noir

Edoardo Miroglio

druivensoorten Pinot Noir

Bekijk deze wijn >>

10,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is vrijdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Stevige robuuste wijnen met lange afdronk!

beoordeling

Nicolaas Berling

Mijn aanrader: Burrowing Owl Cabernet Franc


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Edoardo Miroglio

De Italiaanse wijnmaker Edoardo Miroglio heeft in 2002 een hypermodern wijnbedrijf in Bulgarije gerealiseerd. Op duizenden jaren oude, glooiende wijngaarden van de Thracisiche laagvlakte maakt hij kwaliteitswijnen van internationale en inheemse druiven.

edoardo miroglio wijn

In 2002 streek de Italiaanse wijnmaker Edoardo Miroglio neer in de heuvels van de Thracische hoogvlakte in Bulgarije. Op verschillende plekken in de regio nam hij grondmonsters die hij in Italië liet analyseren. Uiteindelijk viel de keuze op de glooiende wijngaarden rond het dorpje Elenovo. Ze zijn omringd door bos, heuvels en het meer van Yazovir Ovcharitsa. Het terroir van deze duizenden jaren oude wijngaarden is uitermate geschikt voor zowel rode als witte wijn van topkwaliteit.

Miroglio heeft in de afgelopen jaren een indrukwekkend project gerealiseerd. Maar liefst € 22 miljoen werd geïnvesteerd in de wijngaarden en de modernste kelderinstallaties. Edoardo Miroglio is daarmee een van de meest vooruitstrevende wijnhuizen van Bulgarije met een capaciteit van maximaal een miljoen liter per jaar.

De wijngaarden van Miroglio zijn bepland met internationale en inheemse druivenrassen, waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Pinot Noir, Muscat Ottonel, Gewürztraminer, Sauvignon Blanc, Mavrud, Rubin en Melnik. De Italiaanse oenoloog Marco Monchiero leidt het productieproces, van het wijngaardbeheer tot en met de botteling. Hij werkt samen met Bulgaarse medewerkers en specialisten.

Zoals je vaak ziet in Oost-Europa is boven de wijnkelders een hotel gebouwd waar wijntoeristen in een van de tien luxueuze gastenverblijven kunnen logeren. Het gebouw is een intrigerende combinatie van traditionele Bulgaarse architectuur en Italiaans design. Beslist een bezoekje waard voor avontuurlijke wijnliefhebbers!

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.