Heimann Barbár

Heimann

druivensoorten 35% Merlot, 28% Cabernet Franc, 20% Tannat en 17% Kékfrankos

Bekijk deze wijn >>

32,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is vrijdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Stevige robuuste wijnen met lange afdronk!

beoordeling

Nicolaas Berling

Mijn aanrader: Burrowing Owl Cabernet Franc


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Heimann

De familie Heimann uit de Zuid-Hongaarse regio Szekszárd heeft een klein wijnbedrijf met 20 hectare wijngaarden. Ze maken wijnen met een herkenbaar, persoonlijk karakter. Voornamelijk rode wijnen. Van Kadarka en Kékfrankos, maar ook van Merlot en Syrah. Herbiciden zijn uit den boze. Onkruid wordt met de hand verwijderd.

heimann hongaarse wijnen kopen

Al 250 jaar maakt de familie Heimann wijnen in de glooiende wijngaarden in de dalen rond het Hongaarse stadje Szekszárd. In 1758 vestigde een voorvader van Zoltán Heimann zich hier. De Turken hadden zich kort tevoren uit de regio terug getrokken. De Oostenrijkse keizer bood flinke premies aan Duitse Schwaben om zich in Midden-Europa te vestigen en de Turken zo voorgoed buiten de deur te houden.

Tijdens de Koude Oorlog werden de wijngaarden van de familie geconfisqueerd door de Hongaarse staat. Maar na de val van de muur heeft Zoltán het bedrijf stap voor stap weer opgebouwd. Hij begon in 1990 met een kleine wijngaard van nauwelijks een halve hectare. Inmiddels zijn het er twintig. Ze liggen op de zuidelijke hellingen van het idyllische Ivándal.

Zoltán heeft voornamelijk blauwe druiven uit de regio aangeplant als Kékfrankos en Kadarka maar ook Franse blauwe druiven als Merlot, Syrah en Cabernet Franc. Hij experimenteert met de Italiaanse Sagrantino en de Franse Tannat druif. De enige witte druif die in de wijngaarden van Heimann groeit is de Viognier.

De familie Heimann wil nadrukkelijk geen massa-product maken. Haar wijnen hebben een persoonlijk karakter waarin je het specifieke terroir van de Szekszárd regio kan herkennen. Daarbij past een biologische aanpak. In plaats van herbiciden te gebruiken verwijdert de familie alle onkruid met de hand.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.