Hiedler Grüner Veltliner Löss

Hiedler

druivensoorten Grüner Veltliner

Bekijk deze wijn >>

13,25

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Altijd zeer tevreden over de snelle levering.

beoordeling

Vandaag bestellen morgen in huis. Prima verpakking.

Tina de Bock

Mijn aanrader: Vendanges Dorées


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Hiedler

Ludwig Hiedler en zijn vrouw María Ángeles zijn de succesvolle eigenaren van het Oostenrijkse wijnhuis Hiedler in Kamptal. Hun biologische wijnen worden over de hele wereld geëxporteerd. Toch blijven Ludwig en María alle werkzaamheden met de hand en op traditionele wijze doen. Hun filosofie is dat als je dicht bij de natuur blijft, je wijnen de beste kwaliteit krijgen.

hiedler wijn

Sinds 1988 wordt het wijngoed van de familie Hiedler geleid door Ludwig Hiedler en zijn vrouw María Ángeles Castellanos-Hiedler. Ludwig is de vierde generatie wijnmaker uit de familie. Zijn vader was voornamelijk werkzaam als arts. Hoewel hij het wijnhuis behoorlijk heeft uitgebreid was het wijnmaken voor hem nog een nevenactiviteit.

Voor Ludwig ligt dit anders.Vanaf zijn jonge jaren wist Ludwig dat hij het wijngoed wilde voortzetten als full time wijnmaker. Met de ambitie om internationaal succes te oogsten. Inmiddels is Hiedler een van de bekendere Oostenrijkse wijnhuizen uit het hoogste kwaliteitssegment. Je vindt de wijnen in achttien verschillende landen.

Ludwig Hiedler is een man die dicht bij de natuur staat. Je zult hem vaker in de wijngaarden aantreffen dan op het kantoortje, waar zijn vrouw de marketing en administratie voor haar rekening neemt. Vanaf de eerste minuut dat hij het wijnhuis overnam werkt Ludwig Hiedler volledig biologisch. In de wijngaarden gebruikt hij natuurlijke kompost. Bloemen en kruiden houden schadelijke insecten bij de wijnstokken vandaan. Ziektes worden zonder chemische bestrijdingsmiddelen te lijf gegaan.

De wijngaarden van Hiedler liggen rond het beroemde Oostenrijkse wijnstadje Langenlois in Kamptal, op het snijpunt van twee klimaatzones. Overdag drijft de warme lucht vanuit het zuiden over de Donau de wijngaarden binnen. 's Avonds koelt het snel af al de frisse winden uit de noordelijke bossen de overhand krijgen.

De bodemsamenstelling varieert per wijngaard. Van löss tot zandsteen, zwarte aarde en leem. Omdat de grond een herkenbare invloed op de smaak van de wijn heeft, zet Hiedler de wijngaard of de specifieke bodemsamenstelling op de fles. De Grüner Veltliner is het belangrijkste druivenras. Meer dan de helft van Hiedler's wijngaarden is er mee aangeplant.

Verder verbouwt hij Riesling, Sauvignon Blanc, Weissburgunder, Chardonnay, Frühroter Veltliner en Malvasier. Iets meer dan tien procent van de wijngaarden is aangeplant metblauwe druivenrassen als Zweigelt, Pinot Noir en St. Laurent.

© AndereWijn 2008 - 2020 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.