Hochriegl Trocken Sekt

Hochriegl

druivensoorten Grüner Veltliner en Welschriesling

Bekijk deze wijn >>

9,75

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is vrijdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Stevige robuuste wijnen met lange afdronk!

beoordeling

Nicolaas Berling

Mijn aanrader: Burrowing Owl Cabernet Franc


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Hochriegl

Hochriegl is een Sekthuis uit Wenen dat al bijna 150 jaar mousserende wijnen maakt die tot de top van Oostenrijk behoren. In de negentiende eeuw was het huis de hofleverancier van het Keizerlijke Weense hof. Tot op de dag van vandaag is het één van de grootste en beste Sekt huizen van Oostenrijk.

Hochriegl maakt al meer dan honderd jaar mousserende kwaliteitswijnen in Wenen. Johan Kattus begon het Sekt huis in 1875. Kattus was een bijzonder reislustig ondernemer met een grote liefde voor luxe producten. Om topchampagnes te maken werkte hij samen met grote Franse wijnhuizen. De Franse methodes worden tot op de dag van vandaag gekopieerd. Kattus werd snel succesvol en hofleverancier aan het Oostenrijkse keizerlijke hof. Zijn dochter ontwierp het etiket voor de flessen, dat sindsdien nauwelijks veranderd is.

Zijn Champagne was slechts één van de luxe producten die Kattus verkocht. Je kon ook voor koffie en thee, zuidvruchten en - bovenal - kaviaar bij hem terecht. Kattus startte een bedrijf aan de oevers van de Kaspische zee en aan het eind van de negentiende eeuw was hij de grootste kaviaar-handelaar ter wereld.

De onderneming overleefde twee wereldoorlogen. Nog steeds is Hochriegl goed voor zo'n 10% van de markt van mousserende wijnen in Oostenrijk. De druiven worden voornamelijk uit het Weinviertel gehaald. De wijn wordt in Wenen gemaakt.

In 2009 werd het eeuwenoude Sekt huis overgenomen door een andere producent van mousserende kwaliteitswijnen: Schlummberger. De nieuwe eigenaren wensen de succesvolle geschiedenis voor te zetten en de naam Hochriegl ook in de komende 150 jaar synoniem laten zijn met mousserende wijnen van hoge kwaliteit.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.