Palladium Gewürztraminer

Kellerei Martini & Sohn

druivensoorten Gewürztraminer

Bekijk deze wijn >>

21,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Stevige robuuste wijnen met lange afdronk!

beoordeling

Nicolaas Berling

Mijn aanrader: Burrowing Owl Cabernet Franc


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Kellerei Martini & Sohn

Het wijnbedrijf van de familie Martini is in 1977 door de huidige eigenaar Gabriel en zijn vader Karl Martini opgericht. Het ligt in Alto Adige, oftewel Süd Tirol, de Noord-Italiaanse regio waar nog altijd Duits wordt gesproken. Beiden werkten al een aantal jaren in de wijnindustrie voordat ze hun grote wens om als zelfstandige wijnmakers aan de slag te gaan, in vervulling lieten gaan.

martini sohn wijn kopen

Vader en zoon bouwden zelf de Kelder van ‘Martini und Sohn'. De eerste flessen vulden, verzegelden en etiketteerden ze nog handmatig. Tegenwoordig doen machines dit werk. Omdat de Martini’s maar een klein bedrijf hadden, was er geen keus dan te gaan voor hoge kwaliteit en een persoonlijke service . Hoewel het bedrijf sindsdien is gegroeid, blijven ze vasthouden aan de filosofie van ambachtelijkheid en persoonlijk contact.

Gabriel Martini volgde zijn opleiding als wijnmaker in het nabij gelegen St. Michele all'Adige. Hij zorgt al 37 jaar voor de wijnproductie en onderhoudt nog steeds de contacten met de voornaamste klanten. Gabriel is niet alleen wijngek, ook koken is zijn passie.

Zijn vrouw Maren heeft haar achtergrond in het toerisme én ze is filosofe. Ze leidt gasten rond op het wijngoed. Uiteraard – en gelukkig maar – heeft ze en passie voor goede wijn. Inmiddels helpt ook zoon Luke mee op het bedrijf. Tijdens zijn opleiding tot wijnmaker deed hij ervaring op in Nieuw-Zeeland. Hij hoopt het bedrijf later over te nemen.

De Martini’s hebben een breed scala aan druiven aangeplant, die typisch zijn voor de regio, zoals Pinot Grigio, Riesling, Kerner, Chardonnay, Müller-thurgau, Gewürztraminer, Vernatsch en Lagrein.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.