Kracher Auslese Cuvée

Kracher

druivensoorten 30% Chardonnay en 70% Welschriesling

Bekijk deze wijn >>

12,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is vrijdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Stevige robuuste wijnen met lange afdronk!

beoordeling

Nicolaas Berling

Mijn aanrader: Burrowing Owl Cabernet Franc


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Kracher

Het wijngoed Kracher is een wereldberoemde Oostenrijkse topproducent van edelzoete wijnen. Ze worden gemaakt door Gerhard Kracher, de derde generatie wijnmaker van de familie. Hij streeft naar een perfecte zoet-zuur balans in zijn wijnen, die gastronomisch zeer goed inzetbaar zijn. Kracher heeft tot ver over de landsgrenzen een ijzersterke reputatie opgebouwd.

kracher wijn zoet

Het wijngoed van de familie Kracher wordt bezielend geleid door Gerhard Kracher. Gerhard's grootvader Alois sr. stichtte het wijngoed en Gerhard zette het in 2007 voort, toen zijn vader Alois jr. - helaas veel te vroeg - overleed. De erfenis van Alois jr. bestond uit meer dan de bijzondere wijngaarden. Hij had het wijngoed Kracher van een internationale topreputatie voorzien. Alois werd in 1994, 1997, 1998, 2000 en 2001 tot 'Late Harvest winemaker of the Year' uitgeroepen. Het wijngoed is zonder twijfel de meest vermaarde producent van Oostenrijkse zoete wijnen.

Kracher maakt voornamelijk edelzoete wijnen: Auslese, Beerenauslese, Trockenbeerenauslese en IJswijn. Ze hebben een perfecte zoet-zuur balans gemeen. Dat heeft nadrukkelijk te maken met de filosofie van de Krachers. Vanoudsher wordt slechts de zoetheid van de wijn als kwaliteitscriterium gezien. De Krachers zien dat anders: ze maken wijnen die gastronomisch zijn, die fijne zuren bieden, lichtverteerbaar zijn en waarin je de kenmerken van de gebruikte druif kunt herkennen.

Unieke wijngaarden aan de Neusiedlersee

De 32 hectare wijngaarden van de familie Kracher liggen op de zanderige weiden achter het dichte riet en tussen de kleine meertjes aan de oever van de Oostenrijkse Neusiedlersee. Het grote binnenmeer zorgt voor een bijzonder microklimaat. De grote watermassa matigt de zomer-droogte. Het zorgt voor een dichte mist in de herfstavonden, die pas in de loop van de ochtend oplost door de zon. Dit zijn wereldwijd unieke omstandigheden voor edele rotting "Botrytis cinerea" van de druiven. De schil van de druif wordt poreus zodat het water verdampt en slechts zoete nectar achterblijft. Ideaal om prachtige zoete wijnen van te maken.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.