Livon Braide Alte

Livon

druivensoorten Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gele Muskaat en Picolit

Bekijk deze wijn >>

41,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is vrijdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Stevige robuuste wijnen met lange afdronk!

beoordeling

Nicolaas Berling

Mijn aanrader: Burrowing Owl Cabernet Franc


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Livon

Livon is een familiebedrijf dat aangeschreven staat als één van de beste van de Italiaanse wijnregio Friuli. De familie maakt daar al meer dan een halve eeuw rode en vooral witte wijnen. Het gaat voorspoedig. De familie heeft enkele jaren geleden een wijnhuis in Chianti en een in Montefalco aangekocht om bij te kunnen blijven in de competieve Italiaanse wijnmarkt.

Italiaanse wijn van Livon kopen

De grondlegger van Livon is Dorino Livon. In 1964 startte hij een klein wijnbedrijfje in Friuli. Stapje voor stapje breidde hij zijn wijngaarden uit. In de jaren negentig kwamen zijn zonen Valneo en Tonino in het bedrijf werken. Zij hebben een grote invloed op de koers gehad. Waar vader Dorino nog gewoon was om zijn druiven te blenden, drongen de zonen aan op difersificatie: een cru lijn met wijnen van druiven uit één wijngaard en een lijn daaronder met wijnen geblend met druiven uit verschillende wijngaarden. Het werkte, de roem van Livon groeide en inmiddels staat het wijnhuis bekend als een van de beste van de regio. Inmiddels is de derde generatie aan boord: Matteo Livon.

De wijngaarden van Livon liggen in de beste appellaties van Friuli, zoals Colli Orientali in Collio. Ze verbouwen er onder andere Friulano, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Picolit. De familie Livon zit bepaald niet stil. In de afgelopen jaren hebben ze wijnhuizen aangekocht in Chianti en in de appellatie Montefalco in Umbriƫ. In dat laatste gebied maken ze onder de naam Colsanto fraaie wijnen van de Sagrantino druif.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.