Markgraf von Baden Spätburgunder

Weingut Markgraf von Baden

druivensoorten Pinot Noir

Bekijk deze wijn >>

12,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 12 flessen gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Lekkere Griekse wijnen

beoordeling

Griekse wijnen vind je niet in de supermarkt. Waarschijnlijk omdat de kleinere wijngaarden niet voldoende volume hebben. Maar op vakantie smaken de wijnen prima, en inderdaad ook de Griekse (Cretense) wijnen van AndereWijn zijn echt goede wijnen.

Ber Hommelberg

Mijn aanrader: Lyrarakis Kotsifali


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Weingut Markgraf von Baden

Weingut Markgraf von Baden is een icoon in de wijnbouw van het Zuid-Duitse Baden. Iedereen kent het Schloss Staufenberg waar de familie van de Prinz von Baden al eeuwenlang wijn maakt. Die behoren - noblesse oblige - tot de beste van de regio. Mocht je eens in de buurt zijn dan is het zeker aan te raden een bezoek te brengen aan Schloss Staufenberg. Om een glas wijn te drinken op het terras met uitzicht over de wijngaarden of om bijvoorbeeld een wijnproeverij bij te wonen.

Markgraf von Baden

In de elfde eeuw stichtten de voorvaderen van de huidige eigenaar het slot Staufenberg, bovenop de gelijknamige heuvel bij het plaatsje Durchbach in het Duitse Baden. Er zijn documenten gevonden die aantonen dat in 1399 op de zuidelijke flanken van de Staufenberg al wijngaarden waren. Waarschijnlijk was dit al het geval voordat het slot gesticht werd. Een zeer bijzondere, eeuwenoude traditie dus.

De huidige eigenaar, Prins Bernhard von Baden, hertog van Zähringen, is zich ervan bewust dat hij 'slechts' een tijdelijke bewaker van dit erfgoed is in een lange rij van generaties. Het belangrijkste is dan ook om te zorgen dat slot en de wijngaarden goed onderhouden worden zodat ze ook weer aan toekomstige generaties kunnen worden doorgegeven. Dat betekent bijvoorbeeld: respect voor de natuur. Zo weinig mogelijk ingrijpen. Want onverantwoord gebruik van bijvoorbeeld pesticiden zou de kwaliteit van de grond kunnen aanpassen terwijl continuïteit nou net het voornaamste is wat de familie Von Baden nastreeft. Helemaal biologisch werken is in het klimaat van Baden erg moelijk, maar Markgraf von Baden komt dicht in de buurt.

Alsof één historisch kasteel nog niet genoeg is bezit Weingut Markgraf von Baden er nog één: Schloss Salem aan de iets verderop gelegen Bodensee. Ook rondom dit kasteel liggen historische wijngaarden waar Weingut Markgraf von Baden fraaie wijnen uit perst. Bij het Schloss Salem maakt het wijngoed wijnen van Müller-thurgau, Spätburgunder, Weissburgunder, Grauburgunder, Bacchus. Rondom Schloss Staufenberg domineren de Spätburgunder en Riesling.

Mocht je eens in de buurt zijn dat is een bezoek aan het historische Schloss Staufenberg zeker de moeite waard. Je kan er een heerlijk glas drinken op het terras met fraai uitzicht over de wijngaarden en, mocht het naar meer smaken, er worden regelmatig wijnproeverijen gegeven.

© AndereWijn 2008 - 2018 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.