Quinta de Foz de Arouce Tinto

Quinta de Foz de Arouce

druivensoorten Baga en Touriga Nacional

Bekijk deze wijn >>

18,75

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Stevige robuuste wijnen met lange afdronk!

beoordeling

Nicolaas Berling

Mijn aanrader: Burrowing Owl Cabernet Franc


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Quinta de Foz de Arouce

De wijnen van Quinta de Foz de Arouce behoren al decennia tot de beste van Portugeal. Het historische landgoed ligt dichtbij de stad Coimbra. De wijngaarden zijn grotendeels aangeplant met de plaatselijke Baga druif. 's Ochtends profiteren ze van een dikke mist, die in de loop van ochend door de felle zon wordt opgelost.

quinta de foz de arouce wijn

Het landgoed Foz de Arouce heeft een oude geschiedenis. Een historische Romeinse weg loopt dwars door de wijngaarden. Een Arabische koning bouwde er een kasteel voor zijn dochter. In 1811 vocht Napoleon er een veldslag. Destijds waren de landerijen voor een belangrijk deel aangeplant met Pijnbomen. Toen die in 1939 door een tornade verwoest werden, besloot de graaf van Arouce ze te vervangen met druivenstokken. Verschillende van de inmiddels meer dan 70 jaar oude stokken leveren nog steeds wijn.

Sindsdien is Quinta de Foz de Arouce een toonaangevend Portugees wijnhuis. Geen grote producent, maar wel een huis dat jaar in jaar uit hoge en constante kwaliteit levert. De omstandigheden zijn daarvoor ideaal.

Quinta de Foz ligt in de Beiras, dicht bij de stad Coimbra. De 15 hectare wijngaarden liggen in de volle zon op de zuidelijke helling van een berg op een bodem van kwarts en leisteen. Elke ochtend baden de wijngaarden in de mist, heel belangrijk om de druiven goed te laten rijpen. Twee bergen, de Serra da Lousã en de Serra da Penela beschermen de wijngaarden tegen de hete tejo wind. Dit terroir is uniek. Er bevindt zich in een straal van 70 kilometer geen enkele andere wijngaard.

Quinta de Foz de Arouce heeft voornamelijk Baga druiven aangeplant, wat Touriga Nacional en een kleine wijngaard met de witte druiven van Cerceal, Fernão Pires en Bical. De Quinta maakt jaarlijks niet meer dan 10.000 flessen rood en 1.500 flessen wit.

Onder de bezielende leiding van wijnmaker João Portugal Ramos, een van de bekendste wijnmakers van het land, behoren de wijnen van Quinta de Foz de Arouce al decennia tot het absolute topsegment van Portugal. João is de schoonzoon van de graaf de Arouce, nog steeds de eigenaar van dit Portugese erfgoed.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.