Meandro

Quinta do Vale Meão

druivensoorten Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Sousão, Tinta Barroca, Tinta Cão

Bekijk deze wijn >>

19,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is vrijdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Stevige robuuste wijnen met lange afdronk!

beoordeling

Nicolaas Berling

Mijn aanrader: Burrowing Owl Cabernet Franc


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Quinta do Vale Meão

Quinta do Vale Meão is een van de toonaangevende wijnhuizen uit de Portugese Douro vallei. Het wijngoed is in 1877 gesticht door Antónia Adelaide Ferreira. Ze zijn sindsdien toonaangevende Port makers. Tegenwoordig maakt haar nazaat Francisco Javier de Olazabal er samen met zijn zoon en dochter ook droge Portugese wijnen die tot de beste van het land worden gerekend.

quinta do vale meao

Toen Antónioa Adelaide Ferreira in 1877 van de gemeente 300 hectare maagdelijke grond kocht, was het haar droom om daarop moderne wijngaarden te stichten, met de kennis die ze na jarenlang wijnmaken had opgedaan. Die droom heeft ze niet meer mee mogen maken, ze overleed enkele jaren later. Maar het wijngoed is altijd in de handen van haar nakomelingen gebleven.

In feite is haar droom pas recent echt uitgekomen. In 1994 kocht Franscisco Javier de Olazabal van zijn familieleden de inmiddels versplinterde wijngaarden. Hij werkte toen nog als general manager van het gerenommeerde Porthuis Ferreira, eveneens familiebezit. Daar nam hij in 1998 afscheid om zich volledig op het Quinta do Vale Meão te richten. Samen met zijn zoon Francisco, toen een pas afgestudeerd oenoloog. Inmiddels werkt ook dochter Luisa op de Quinta.

De familie streeft ernaar om originele en complexe wijnen te maken. In het hoogste segment van de markt, met veel gevoel voor de tradities van de Douro. De wijngaarden zijn voor een belangrijk deel herplant sinds de jaren tachtig. De Touriga Nacional speelt daarin de hoofdrol. Hoewel hij moeilijk te onderhouden is en een niet al te hoge opbrengst per hectare geeft, past vrijwel geen andere druif zo mooi in het terroir van de Douro vallei. Op verschillende grondsoorten geeft hij een verschillend karakter aan de wijn. Een gegeven waar de Quinta bewust op inspeelt. Het heeft de Quinta een uitstekende reputatie opgeleverd, als een van de beste wijnhuizen van Portugal.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.