Reguengo de Melgaço Alvarinho

Reguengo de Melgaço

druivensoorten Alvarinho

Bekijk deze wijn >>

14,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2-3 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 12 flessen gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Verrassende smaken

beoordeling

... en een smakelijke verrassing! Ik had een doosje Qvevri en een doosje droge muskaatwijnen besteld, om eens te experimenteren met onbekende wijnen. De oranje wijnen had ik wel geproefd, maar ik wist er weinig vanaf. Het is zo leuk om je eigen smaaknotities te maken in het bijgevoegde boekje. De fijnste Qvevri vond ik de Sloveense Movia Rebula en de Gotsa Chinuri uit Georgië. Bij de Casreli Kisi moet inderdaad wat worden gegeten, anders is de kennismaking erg stroef! Van de muskaatwijnen proefden we alleen de Livia Sarba (Roemenië). Heerlijk, maar ik de volgende keer ga ik toch voor Oranje!

Flor

Mijn aanrader: Doosje Oranje Wijnen


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Reguengo de Melgaço

Reguengo de Melgaço is een klein wijnhuis in het uiterste noorden van Portugal. Reguengo de Melgaço heeft 9 hectare wijngaarden en die zijn aangeplant met maar één druif: de Alvarinho. De Reguengo de Melgaço Alvarinho is een Vinho Verde, maar zeker niet een lichte, groene wijn. Hij is rijp en krachtig van smaak met exotisch fruit, noten en gedroogde abrikoos in de smaak.

Reguengo de Melgaco wijn

Het gebouw zelf is in de 16de eeuw gebouwd door de Portugese koningin Leonor en daarna in handen van talloze adelijke families geweest. Maar de huidige eigenaren maken er pas sinds 2001 wijn, en alleen van de Alvarinho druif. Het streven is simpelweg om elk jaar de best mogelijke wijnen van deze bijzondere druif te maken. De eerste jaren stonden vooral in het teken van uitproberen, experimenteren en innoveren. Inmiddels behoort de Alvarinho van Reguengo de Melgaço tot de besten van Portugal.

De wijngaarden liggen aan de oever van de Minho rivier die dwars door de Vinho Verde stroomt, op een zanderige bodem met op enkele plekken graniet. De druiven kunnen lang rijpen dankzij de verkoeling van de rivier. En dat doen ze ook. Want Reguengo de Melgaço kiest niet voor de frisse, lichte wijn van vroege oogsten. Ze kiest voor de expressieve, krachtige wijnen van de late oogst, gemaakt in roestvrijstalen vaten.

© AndereWijn 2008 - 2018 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.