Refošk Rex Fuscus

Vinakoper

druivensoorten Refošk (Refosco)

Bekijk deze wijn >>

13,-

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 12 flessen gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Heerlijk

beoordeling

precies de witte wijn waar ik naar , op zoek was

X

Mijn aanrader: Casual Figueira António Vital


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Vinakoper

De wijngaarden van Vinakoper liggen rond de stad Koper in Sloveens Istrië, aan de Adriatische kust tussen Kroatië en Italië. Na het uiteenvallen van Joegoslavië is deze oorspronkelijke coöperatie van plaatselijke wijnboeren in particulier bezit gekomen. Sindsdien is de kwaliteit van de wijnen voortdurend toegenomen.

istrie slovenie wijn

In de tweede helft van de negentiende eeuw produceerde het Franse bedrijf J. Champion&Cie Vins de Champagne uit Reims op het huidige landgoed van VinaKoper mousserende wijn die destijds – vanwege nog ontbrekende regelgeving – gewoon Champagne genoemd mocht worden. De kantoren van Franse champagne maker zijn de kantoren geworden van VinaKoper.

De economische hervormingen zijn voor de mensen van VinaKoper een flinke uitdaging geweest. Met hard werken, veel geduld en met de hulp van buitenlandse wijnexperts zijn ze erin geslaagd topkwaliteit te maken. De focus van het bedrijf ligt nadrukkelijk op het voortdurend verbeteren van de kwaliteit.

Moderne productiemethoden

Er is veel geïnvesteerd in moderne productiemethoden. De wijnen staan op de kaart van de beste restaurants van Slovenië. Vinakoper is er als één van de weinige Sloveense wijnhuizen bovendien in geslaagd de wijnen op redelijke schaal te exporteren. Onder het wijnhuis bevinden zich lange authentieke Istrische wijnkelders, uitgehouwen uit het kalksteen van de heuvel van Škocjan. Ze hebben een constante koele temperatuur en zijn daardoor ideaal voor het rijpen van de wijnen.

Bijna de helft van de wijngaarden is aangeplant met de lokale Refošk druif, die hier al meer dan tweeduizend jaar wordt verbouwd. Vinakoper verbouwt ook internationale druivenrassen als de Merlot, Chardonnay, Pinot Blanc en Sauvignon Blanc en andere inheemse druiven als de Rumeni Muskat en de Malvazija.

© AndereWijn 2008 - 2019 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.