Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is vrijdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Stevige robuuste wijnen met lange afdronk!

beoordeling

Nicolaas Berling

Mijn aanrader: Burrowing Owl Cabernet Franc


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Vinhos do Vale do Douro

De Portugese wijnen van Vinhos do Vale do Douro zijn vooral het verhaal van wijnmaker Rui Roboredo Madeira. Die heeft een duidelijk doel in zijn leven: de droge wijnen uit de Douro regio internationaal op de kaart zetten. Door moderne wijnen te maken van de autochtone druiven uit de regio.

vinhos do vale do douro

Rui Roboredo Madeira heeft niets met het gelijknamige eiland te maken. Hij groeide op in de Douro regio. Eerst haalde hij zijn universitaire diploma in de economie. Maar een toekomst in een kantoor was voor Rui niet weg gelegd. Kort na zijn afstuderen werd hij door het 'wijnvirus' gegrepen. Enkele jaren later behaalde hij zijn wijnmakers diploma aan de Universidade de Trás-os Montes e Alto Douro. Hij volgde een stage in Barcelona en werkte als wijnconsultant in Argentinië en Zuid-Afrika. Daar leerde hij de modernste internationale keldertechnieken die hij later in de Douro zou toepassen.

In 1999 keerde hij terug in de Douro en startte hij Vinhos do Vale do Douro. Hij lanceerde vanuit dit bedrijf verschillende merknamen. Castello d'Alba was de eerste. Met de wijnen die hij onder deze merknaam maakt wil Rui zijn visie op de Douro wijnen laten zien: met de modernste technieken wijn maken van de autochtone druivenrassen uit de regio. De Castello d'Alba wijnen worden inmiddels over de hele wereld verkocht. Wij vinden zelf dat deze wijnen een verrassend goede prijs-kwaliteit hebben.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.