Thanisch Spätburgunder Unfiltriert

Weinhaus Thanisch

druivensoorten Spätburgunder

Bekijk deze wijn >>

23,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is donderdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Fantastische wijnen!

beoordeling

"Andere Wijn" heeft wijnen die je niet overal vindt, en het is vaak verbazingwekkend hoe goed die wijnen zijn. Probeer maar eens een Libanese, Georgische, Moldavische of Armeense wijn. Daarnaast worden er af en toe leuke avonden georganiseerd om bij lekker eten een aantal wijnen te kunnen proeven. Zeker een aanrader dus om via "Andere Wijn" eens wat anders te proberen!

Jos van Aken

Mijn aanrader: Satrapezo Saperavi Kvevri


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Weinhaus Thanisch

Weinhaus Thanisch is een Duits familiebedrijf van bijna drie honderd jaar oud. Het wijngoed bevindt zich midden in de Moezel regio, pal aan de rivier. Sinds vijftien jaar staat Jörg Thanisch aan het hoofd van het bedrijf. Hij maakt fraaie Rieslings, maar ook heel fijne Weissburgunders en Spätburgunders. Hij laat zijn wijnen op de eigen gisten fermenteren. Dat duurt langer en geeft meer diepgang aan de wijnen. Ben je binnenkort in de buurt? Jörg heeft een mooie vinotheek gebouwd waar hij je graag ontvangt om zijn wijnen te proeven.

wijn van weinhaus thanisch kopen

Weinhaus Thanisch is een oud familiebedrijf. Al in 1648 maakte de familie Thanisch wijn in de Duitse Moezel regio. In 2001 heeft Jörg Thanisch het stokje van zijn vader overgenomen. Jörg is een vrolijke, energieke man en dat lijk je terug te proeven in zijn wijnen. Hij heeft 8 Ha wijngaarden op goede locaties in de Midden Moezel. Steile hellingen waarop hij vooral Riesling, maar ook Weissburgunder, Spätburgunder en Dornfelder heeft staan.

Maar de Riesling is voor Jörg zijn belangrijkste druif. Die profiteert van de zonnige steile hellingen aan de oever van de Moesel revier en van de schieffersteen in de grond. Die stenen geven veel mineraliteit aan de wijnen van Thanisch. De Rieslings komen in verschillende kwaliteits- en prijsklassen.

Jörg Thanisch geeft zijn beste wijnen een spontane gisting. Dit betekent dat hij geen gisten toevoegd, maar de natuur zijn werk laat doen. Op druivenschillen vind je gistcellen en deze zorgen ervoor dat de wijn fermenteert. Door die natuurlijke gisting duurt dat bij de wijnen van Thanisch lang, soms zelfs tot diep in het voorjaar. Maar dat geeft de wijnen veel intensiteit en diepgang. Het is het pure, onverbloemde fruit dat je proeft. Zijn rode wijnen voet Thanisch op in grote eiken vaten (voeders) of in kleine barriques van Frans eikenhout.

Mocht je eens in de buurt zijn - de Moezel is een paar uur rijden van Limburg - dan ben je bij de familie Thanisch altijd welkom voor een proeverij. Daar hebben ze een fraaie vinotheek voor gebouwd. Je vindt ze in het dorpje Lieser, pal aan de Moezel. Bel wel even vantevoren.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.