Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is maandag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Ben super tevreden

beoordeling

Heerlijke wijn, echt een aanrader

Maria

Mijn aanrader: Bovin Alexandar


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Weingüter Wegeler

De Weingüter Wegeler is een oud familiebedrijf dat gespecialiseerd is in Riesling wijnen die tot absolute top van Duitsland behoren. De filosofie van de familie is kwaliteit. Daar doen ze alles voor. En daar hebben ze precies de goede wijngaarden in de Moezel en in de Rheingau voor en, niet onbelangrijk, 130 jaar ervaring.

Wijn kopen van Weingüter Wegeler

Al vier generaties maakt de familie Wegeler wijn. De familie heeft prestigieuze wijngaarden in haar bezit met fraaie namen als Winkeler Jesuitengarten, Geisenheimer Rothenberg en Bernkasteler Doctor. Het zegt je misschien niets, maar dit zijn namen die de harten van echte Rieslingliefhebbers sneller doen kloppen. Bij elkaar hebben de verschillende wijngaarden een oppervlakte van 15 hectare. Die staat volledig aangeplant met Riesling. De familie Wegeler perst er jaarlijks ongeveer 100.000 flessen van.

De wijngaarden in de Moezel liggen aan de oever van de gelijknamige rivier. Het wijngoed vlak bij Bernkastel is in 1900 gestart door Julius Wegeler. Die kocht een stuk van de Bernkasteler Doctor wijngaard. Dit is tegenwoordig de duurste wijngaard van Duitsland omdat hier volgens veel kenners de beste Rieslings van het land vandaan komen. De wijnkelders die Julius liet aanleggen zijn nog steeds in gebruik.

Het wijngoed in de Rheingau dateert van 1882. Dat wil zeggen, het is nog een stuk ouder, maar in dit jaar werd het door de familie Wegeler gekocht. De wijngaarden die er destijds bij hoorden – Rüdesheim en Oestrich-Winkel – zijn nog steeds van de familie Wegeler. Ze liggen op de steile oevers van de Rijn.

© AndereWijn 2008 - 2019 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.