Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is donderdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Fantastische wijnen!

beoordeling

"Andere Wijn" heeft wijnen die je niet overal vindt, en het is vaak verbazingwekkend hoe goed die wijnen zijn. Probeer maar eens een Libanese, Georgische, Moldavische of Armeense wijn. Daarnaast worden er af en toe leuke avonden georganiseerd om bij lekker eten een aantal wijnen te kunnen proeven. Zeker een aanrader dus om via "Andere Wijn" eens wat anders te proberen!

Jos van Aken

Mijn aanrader: Satrapezo Saperavi Kvevri


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van de Picpoul druif

De Picpoul druif geeft fris-droge witte wijn met wat perzik, milde kruidigheid maar vooral verkwikkende citroen en limoen. Een wijn voor bij oesters, garnalen of vis, die je het beste jong kan drinken want van lang in de kelder liggen wordt hij echt niet frisser. Je kunt bij ons één wijn van de Picpoul kopen. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.

Hij komt uit de Languedoc in het zuiden van Frankrijk. Sinds kort heeft hij de weg naar de Nederlandse wijnspeciaalzaak gevonden. Vooral die uit het dorpje Pinet zijn de moeite waard. De Picpoul is ook toegestaan als ingrediënt voor de (witte) Châteauneuf-du-Pape.

Minder bekend is dat er ook nog een grijze en een rode Picpoul is. Ook die moet je jong drinken. Ook die mogen beide gebruikt worden voor de Châteauneuf. Maar dat gebeurt zelden, want ze zijn bijna uitgestorven.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.