Onze wijnen met de hoogste Vivino scores

Wijnen met de hoogste Vivino score kopen

In slechts enkele jaren is het van oorsprong Deense Vivino uitgegroeid tot de grootste Wijn-app van de wereld. Miljoenen wijnliefhebbers van over de hele wereld beoordelen wijnen op een schaal van 1 (slecht) tot 5 (goed). We hebben 98 wijnen in ons assortiment met een Vivino score van meer dan 4. Via de knoppen op het scherm kun je deze bekijken en bestellen.

Het is ons opgevallen dat vooral zoete wijnen of wijnen met wat restsuiker relatief hoog scoren op Vivino. Daarnaast krijgen wijnen met veel aroma en veel 'body' vaak een wat hogere score. Daar is niets mis mee. Bij Vivino is het net als bij de publieksscore op het Eurovisie Songfestival: Opvallen helpt.

Dat betekent niet dat Vivino wijnen met een hoge score ook 'de beste wijnen zijn'. Net zo min als het Eurovisie Songfestival de beste muziek ooit heeft voortgebracht. Voor wie juist (droge) wijnen met verfijning, finesse en subtiliteit zoekt, is de Vivino-score niet een geschikte indicator. Vivino is een app die vooral de beginnende wijndrinkers en 'wijn-borrelaars' helpt om z'n favoriete wijnen te vinden.

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.