Bourgogne Aligoté "Le Hardi"

Bourgogne Aligoté "Le Hardi" 2018

Appellation Bourgogne Contrôlée

De Aligoté is de tweede, minder bekende witte druif van de Bourgogne. Leidt een eenzaam bestaan in de schaduw van de beroemde Chardonnay. Totdat Gilles Ballorin er eens goed voor ging zitten. Hij werkt biodynamisch. Voegt geen gist toe maar laat geduldig de natuur zijn werk doen.

Zijn Le Hardi is citroengeel. In de neus zuurkool en gele appeltjes. Schone, zuivere smaak. Boordevol gele en groene appels. A-typisch Aligoté, breder en milder dan we van deze druif gewend zijn. Bio op z'n best.

Reviews van onze klanten

Alpha uit Montfoort: 9

Ja, een geweldige traditionele Franse wijn. Droog en smaakvol. Voor velen wellicht even wennen maar voor mij DE Bourgondische Franse wijn. De 'meerprijs' ook volledig waard!

maandag 01 juni 2020
_____________________

Alpha uit Montfoort: 9

Ja, een geweldige traditionele Franse wijn. Droog en smaakvol. Voor velen wellicht even wennen maar voor mij DE Bourgondische Franse wijn. De 'meerprijs' ook volledig waard!

maandag 01 juni 2020
_____________________

Anoniem uit Drachten: 9

Zeer smakelijke wijn voor diegenen die een 'droge Pinot' lekker vinden. De Aligoté is daardoor nét even anders met een bijzonder lekkere afdronk. Een aanrader voor het serieuze wijndrinken!

dinsdag 21 november 2017
_____________________

Anoniem uit Drachten: 9

Zeer fijne witte wijn om samen te drinken: meer karakter, vind ik, dan een Sauvignon Blanc, minder gewoontjes dan één van de vele Chardonnay's die je kunt krijgen. Eigenzinniger en lekkerder ook dan zijn 'broertje', de Pinot Grigio. Wat mij betreft genieten!

vrijdag 01 september 2017
_____________________  

regio Frankrijk  Côte de Nuits

De Côte de Nuits is een strook wijngaarden van ongeveer vijftig kilometer lang en een paar kilometer breed. Ze zijn vrijwel volledig aangeplant met Pinot Noir. De wijngaarden danken hun prestige aan de bijzondere combinatie van bodem, klimaat en niet in de laatste plaats de hoge kwaliteit van gedreven wijnmakers.

De bodem van de Côte de Nuits is een lappendeken van verschillende bodemsoorten. En daar is de Pinot Noir uiterst gevoelig voor. Twee wijnen van aangrenzende wijngaarden in de Côte de Nuits kunnen daardoor heel verschillend smaken. Lees verder over Côte de Nuits >>

Aligoté

Wijn van de Aligoté is fris en fruitig, niet bijster spannend, wel toegankelijk. Ze kunnen een milde, wat kruidige geur hebben. Aligoté is de tweede witte druif van de Bourgogne. Hij staat in de schaduw van de Chardonnay, die veruit de belangrijkste witte druif van deze beroemde regio is. Lees verder over de Aligoté druif >>

   
Land: Frankrijk
Appellation: Appellation Bourgogne Contrôlée
Streek: Bourgogne
District: Côte de Nuits
Druif: Aligoté
Wijnmaker: Domaine Balorin & F
Biologisch: Biodynamisch gemaakte wijn
Alcohol: 12,5% Vol.
Drinktemperatuur: 8° C
Op dronk: 2019 - 2024
Inhoud: 750 ml.
Sluiting: Kurk
Een garnalen cocktail, mosselen, oesters of fazant met zuurkool.
   
rijpe witte wijn Frisse droge witte wijn
druivensoorten Aligoté
21,50

  bestellen Winkelwagen

Nog 11 flessen in voorraad

  Binnen 2 werkdagen bezorgd in Nederland en België
  Nú bestellen is vrijdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen met iDEAL, Bancontact of ná ontvangst

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.