Barbaborre, Barbabella en Barbabenno kennen we al jaren. Nooit geweten dat er ook een Barbadillo was. Die blijkt van de witte wijngaarden uit de buurt van Cádiz te komen. Sherry-land dus. Maar huup huup Barbatruuk: Barbadillo is geen sherry maar een 'gewone' witte wijn geworden. Wel van de Palomino Vino, de Sherry-druif bij uitstek.
Appelcider-frisheid in het glas. Verse mango en citroenschil-bitters. Best stevig. En heel apart. Ziltig, mineraal en tegelijkertijd rijpe ananas en tamarinde zuren.
Andalusië is de producent van een van de bekendste wijnen ter wereld: Sherry. Al honderden jaren een veel gedronken kwaliteitswijn. De karakteristieke smaak van Sherry heeft te maken met de lange en bijzondere rijping van de wijn. Maar Andalusië biedt veel meer dan Sherry. In Málaga en Granada worden bijvoorbeeld heel interessante 'gewone wijnen' gemaakt. Lees verder over Andalusië >>
De Palomino Fino druif is het belangrijkste ingrediënt van de sherry. Als een gewone witte wijn geeft de Palomino Fino frisse, vrij neutrale wijnen. De Portugezen noemen hem Perrum en gebruiken hem graag om mee te blenden. Maar op de witte kalkgronden van Andalusië maakt hij van de Sherry één van de meest complexe wijnen ter wereld. Lees verder over de Palomino Fino druif >>
Land: | Spanje |
Appellation: | Vino de la Tierra de Cádiz |
Streek: | Andalusië |
Druif: | Palomino Fino |
Wijnmaker: | Argüeso |
Alcohol: | 13,0% Vol. |
Drinktemperatuur: | 9° C |
Op dronk: | 2022 - 2029 |
Inhoud: | 750 ml. |
Sluiting: | Kurk |
Nog
7 flessen in voorraad
Hoge Vivino-score:
3.9