De Mencía druif groeit alleen in het uiterste noordwesten van Spanje en geeft daar fris en fruitig rood. Heel anders dan de zware, houtgerijpte reserva's waar het land zo lang op teerde.
Neem deze Mencía gemaakt door Grégory Pérez uit Bierzo. In stalen tanks gerijpt om zoveel mogelijk fruit in de wijn te houden. Licht robijnrood. Kwiek kersenfruit. Blozende bessen. Jeugdig, opgewekt en sappig. Modern Spaans drinkplezier.
De wijngaarden van de Spaanse wijnregio Castilla y León liggen hoog, op 500 tot 900 meter. De grond is schraal. Het klimaat is extreem, met korte straffe winters en lange, droge zomers. Late vorst tot in het voorjaar bedreigt elk jaar de oogst. De druiven moeten vechten voor elke druppel en dat maakt hun sap rijk en geconcentreerd. Lees verder over Castilla y León >>
De Spaanse Mencía druif geeft frisse en elegante rode wijnen. Wijn van de Mencía heeft fijne zuren, veel klein fruit als cassis en framboos en wat tannine in de afdronk. Heel anders dan de meeste Spaanse rode wijnen, die krachtig zijn met veel tannine. Mencía wordt meestal jong gedronken, tenzij de wijn houtrijping heeft gehad. Dan kan hij wel een jaar of zeven opliggen. Lees verder over de Mencía druif >>
Land: | Spanje |
Appellation: | Bierzo DO |
Streek: | Castilla y León |
District: | Bierzo |
Druif: | Mencía |
Wijnmaker: | Mengoba |
Alcohol: | 13,5% Vol. |
Drinktemperatuur: | 17° C |
Op dronk: | 2020 - 2023 |
Inhoud: | 750 ml. |
Sluiting: | Kurk |
Nog
6 flessen in voorraad
Hoge Vivino-score:
3.8