De Riesling is één van de meest veelzijdige wijndruiven ter wereld. De bekendste komen uit de Elzas en uit Duitsland, maar Oostenrijk doet daar niet voor onder. Deze van Bründlmayer is een absolute aanrader.
Heerlijk fruitige neus. We ruiken citrus, sappige perzik en de kruidigheid van rozenblaadjes. De tong wordt gekieteld door een fijne, licht tintelende zuurgraad en veel mineraliteit. Frisdroog, sappig en vlezig. Schenk deze uitstekende Riesling bij een salade met zalm of garnalen en je diner kan niet meer stuk.
Weingut Bründlmayer produceert al tientallen jaren Grüner Veltliners en Rieslings die bij de absolute top van Oostenrijk horen. Wijnmaker Willi Bründlmayer bewerkt zijn schitterende wijngaarden langs de steile oevers van de Donau al dertig jaar volledig biologisch. Zijn internationale roem dankt hij aan geweldige wijngaarden, maar vooral aan zijn ongebreidelde inzet om elk jaar weer topkwaliteit te maken. Lees verder over Weingut Bründlmayer >>
De wijngaarden in het Kamptal danken hun naam aan de rivier de Kamp die er dwars doorheen stroomt. Het is een van de meest prestigieuze Oostenrijkse wijndistricten. Sommige van de mooiste Rieslings en Grüner Veltliners worden hier gemaakt. De wijngaarden liggen voornamelijk op terassen langs de steile oevers van de rivier. Lees verder over Kamptal >>
De knisperend frisse Riesling is een van de kwalitatief mooiste druiven ter wereld. Hij geeft slanke en elegante witte wijnen met een frisse zuurgraad. Hij kan een breed scala aan aan geuren en smaken hebben: van perzik, grapefruit, groene appel, tot vers gemaaid gras, rozenblaadjes en honing. Lees verder over de Riesling druif >>
| Land: | Oostenrijk |
| Appellation: | Kamptal DAC |
| Streek: | Niederösterreich |
| District: | Kamptal |
| Druif: | Riesling |
| Wijnmaker: | Weingut Bründlmayer |
| Biologisch: | Biologisch gemaakte wijn |
| Alcohol: | 12,5% Vol. |
| Drinktemperatuur: | 8° C |
| Op dronk: | 2017 - 2025 |
| Inhoud: | 750 ml. |
| Sluiting: | Schroefdop |
| Gegrilde vis en blank vlees. Dat kan konijn zijn of bijvoorbeeld patrijs met zuurkool. Wat room of vet is geen probleem, zolang de frisse tonen maar de boventoon voeren. | |
DEZE WIJN ZIT NIET MEER IN ONS ASSORTIMENT