Een blend van Nero d'Avola en Nerello Cappuccio. Dat kan alleen op Sicilië. De eerste werkt inmiddels aan een internationale carrière. De tweede voelt zich prettiger in een dienende bijrol.
Samen geven ze met deze Calìo een prima voorstelling. Een vlotte dialoog over vrolijke bessen, zachte bramen en zoete krentjes. Zuiver, soepel en niet te zwaar op de hand. Toegankelijk voor een breed publiek. Lekker vooral. Bijvoorbeeld bij lamsbout of een risotto met paddestoelen.
Canicattì is een veertig jaar oude wijncoöperatie uit het hart van Sicilië. Zo'n 480 wijnboeren werken samen aan moderne Siciliaanse wijnen die herkenbaar Siciliaans zijn én aantrekkelijk voor een internationaal publiek. Daar slagen ze goed in en dat is mede te danken aan de ingrijpende modernisering die de coöperatie in de afgelopen jaren heeft ondergaan. Lees verder over Canicattì >>
Op Sicilië is sinds 25 jaar een ware wijnrevolutie gaande. Voorheen was het een vergeten wijneiland dat zich vastklampte aan de vergane glorie van de Marsala. Tegenwoordig worden er verrassende kwaliteitswijnen gemaakt van typische druiven van het eiland als de blauwe Nero d'Avola en Frappato en de witte Inzolia. Lees verder over Sicilië >>
De Nero d'Avola is een Siciliaanse druif die robuuste, krachtige rode wijnen geeft. Ze kunnen behoorlijk zwaar zijn, donker van kleur en prima te bewaren, vooral als ze in eikenhouten vaten hebben gerijpt. Lees verder over de Nero d'Avola druif >>
De Italiaanse Nerello Cappuccio druif groeit op Sicilië. Hij geeft soepele, fruitige rode wijnen en wordt meestal geblend met andere druiven. Lees verder over de Nerello Cappuccio druif >>
Land: | Italië |
Appellation: | Sicilia IGT |
Streek: | Sicilië |
Druif: | Nero d'Avola en Nerello Cappuccio |
Wijnmaker: | Canicattì |
Alcohol: | 13,0% Vol. |
Drinktemperatuur: | 17° C |
Op dronk: | 2017 - 2022 |
Inhoud: | 750 ml. |
Sluiting: | Kurk |
Lamsbout, gebraden eendenborst, gebakken paddestoelen of risotto van paddestoelen. |
DEZE WIJN ZIT NIET MEER IN ONS ASSORTIMENT