Cava Anne Marie Comtesse Brut Reserva

Cava Anne Marie Comtesse Brut Reserva

Cava DO

De Spanjaarden hebben al in de negentiende eeuw van hun collega's in de Champagne afgekeken hoe ze Cava moeten maken. Maar ze gebruiken wel liever eigen druiven uit de regio: Macabeo, X'arello en Parellada.

Deze biologische Brut Reserva van Comtesse Anne Marie heeft een stevige mousse en een knisperend droge smaak waarin je gele pruimen, wat hooi en amandel kunt herkennen.

 

harold hamersma  Harold Hamersma (NRC): 8

   Cava met allure. Gravin Anne Marie. Biologisch grootgebracht op een dieet van granny smiths, vlierbessenlimonade en hazelnootjes. Snufje kerrie nog. Dame met wie je thuis kunt komen. Moest ze wel even aan haar moeder vragen.

perswijn  Perswijn Proefpanel: Zeer goed/Uitstekend

   Appel, perzik, beetje hooiig, boenwas, mooi droog, sappig, smakelijk, fijne mousse.

 

regio Spanje  Penedès

Sinds het einde van de negentiende eeuw wordt in Catalonië mousserende Cava gemaakt. In Penedès om precies te zijn. De Catalanen hebben de methode letterlijk afgekeken van de Champagne. Tot op de dag van vandaag doen ze het precies als hun Franse collega's. Maar ze gebruiken andere druiven. Maar Penedès is meer dan Cava. Het is een regio waar tientallen innovatieve wijnmakers zijn neergestreken die ook uitstekende stille wijnen maken. Lees verder over Penedès >>

Macabeo

De Macabeo (Viura) is een Noord-Spaanse witte druif, die vrij neutrale wijnen geeft. Hij kan bloemig zijn, maar de meeste Macabeo wordt vroeg geplukt, wanneer hij nog frisse, grapefruit-achtige zuren heeft. Lees verder over de Macabeo druif >>

Xarel-lo

De Xarel-lo druif is een van de drie druiven in de Spaanse Cava. De Xarel-lo voegt aan de Cava aroma en - niet geheel onbelangrijk - karakter toe. Lees verder over de Xarel-lo druif >>

Parellada

De Parellada druif is een van de drie druiven in de Spaanse Cava. De Parellada voegt een limoen-achtige frisheid aan deze 'Spaanse Champagne' toe. Lees verder over de Parellada druif >>

   
Land: Spanje
Appellation: Cava DO
Streek: Catalonië
District: Penedès
Druif: Macabeo, Xarel-lo en Parellada
Wijnmaker: Castell d'Age
Biologisch: Biologisch gemaakte wijn
Alcohol: 11,5% Vol.
Drinktemperatuur: 7° C
Op dronk: 2023 - 2029
Inhoud: 750 ml.
Sluiting: Kurk
Een maaltijdsalade met pasta of een stuk camembert
   
rijpe witte wijn Mousserende droge witte wijn
druivensoorten Macabeo, Xarel-lo en Parellada

DEZE WIJN ZIT NIET MEER IN ONS ASSORTIMENT

14,75
  Binnen 2 werkdagen bezorgd in Nederland en België
  Nú bestellen is zaterdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen met iDEAL, Bancontact of ná ontvangst

© AndereWijn 2008 - 2024 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.