Domäne Wachau Federspiel Terrassen

Domäne Wachau Federspiel Terrassen 2020

Oostenrijk (Wachau)

Deze Grüner Veltliner van Domäne Wachau is al jaren één van de meest geschonken witte wijnen in het prestigieuze Amstel Hotel. De druiven groeien op steile terrassen van graniet, gneiss en leisteen pal aan de Donau.

Die rotsige bodem geeft deze Grüner Veltliner een opvallende, fijne mineraliteit. En een mooi aroma van jonge perzik, citrus, kruisbes en groene appel. Dat proef je ook weer terug in de wijn, die zuiver, schoon en mild is. Daar kun je thuis ook heerlijk van genieten.

 

harold hamersma  Harold Hamersma (NRC): 9+

   Even kennismaken met de mensen achter Domäne Wachau is er niet bij. De coöperatie is in handen van rond de 250 families, samen goed voor 2500 kleine wijngaarden, opgeteld 440 hectare in de Wachau. Een grote gemene deler: buitengewoon hoge kwaliteit op alle prijsniveaus. Kijk ook maar eens bij Hema en Gall & Gall die een aantal andere wijnen van het Domäne via deze importeur krijgen beleverd. Deze Federspiel gul pronkend met geel fruit. Peren, kruisbessen plus een treuzelende abrikoos. Vers gras en heerlijke zuren tot ons gebracht in verkwikkend sap.

 

regio Oostenrijk  Wachau

In de loop van miljoenen jaren heeft de Donau het landschap van Wachau tientallen meters diep uitgeslepen. De wijngaarden van Wachau liggen op de steile rivierhellingen. Als je vanaf de helling door de wijngaarden naar beneden loopt, komt je lagen tegen van mineraal gesteente met graniet, kwartsfeldspar, glimmer en gneiss. Maar ook zand dat tegen het eind van de ijstijd met de wind hierheen is gewaaid. Het zand heeft een dikke laag l&oumkl;ss gevormd.

De druiven die boven in de steile wijngaard staan, krijgen daardoor een andere smaak dan de druiven onderin. En dat stelt de wijnmakers in staat om Grüner Veltliners en Rieslings te maken die tot de beste ter wereld behoren. Lees verder over Wachau >>

Grüner Veltliner

De Grüner Veltliner is veruit de meest aangeplante druif van Oostenrijk. Hij geeft droge, sprankelende, vaak fruitige en soms iets peperige witte wijnen met een uitbundig frisse geur van groene appel, bloesem en kruisbessen. Sommeliers zijn er dol op want hij combineert makkelijk met allerlei gerechten. Lees verder over de Grüner Veltliner druif >>

   
Land: Oostenrijk
Streek: Niederösterreich
District: Wachau
Druif: Grüner Veltliner
Wijnmaker: Domäne Wachau
Alcohol: 12,5% Vol.
Drinktemperatuur: 8° C
Op dronk: 2021 - 2023
Inhoud: 750 ml.
Sluiting: Schroefdop
Asperges à la Flamande.
   
rijpe witte wijn Frisse droge witte wijn
druivensoorten Grüner Veltliner
14,-

  bestellen Winkelwagen
  Binnen 2 werkdagen bezorgd in Nederland en België
  Nú bestellen is woensdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen met iDEAL, Bancontact of ná ontvangst

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.