Douloufakis Muscat Amphora

Douloufakis Muscat Amphora 2019

Griekenland (Kreta)

Van de Muskaat zijn allerlei varianten. Op Kreta groeit de Muskaat van Spina. Niet bekend van enig wijnboek. Maakt niet uit. Ook die van Spina ruikt en smaakt naar... muskaat. Ténzij je hem drie maanden in een amfora stopt. Met de schilletjes. Bemoei je er niet mee. Gewoon wachten, geen kunstgrepen uit het boekje. Dan krijg je dit:

Zoete geur van krenten en rozijnen. Vijgen en perzik, beide ernstig overrijp. Je proeft mango zuren en passievrucht. Appelstroop, noten en best pittige tannine. Toch is 'ie echt helemaal droog. En heftig. Neem er een stuk stevige paté bij. Wordt 'ie wat rustiger van.

 

harold hamersma  Harold Hamersma (NRC): 9

   Lees meer over Douloufakis bij zijn onvergelijkbare orange van de vidianodruif. Dan weet je in ieder geval dat je nu ook geen platgeslagen, overzoete muskaat gaat proeven. Schijnen we overigens ook mede te danken te hebben aan het feit dat we hier te maken met een Kretenzer kloon die als 'Muscat of Spina' door het leven gaat.

'Komt in de wijnboeken niet voor' geurt de importeur. Klopt. Maar als die muskatiers behoren toch wel allemaal tot dezelfde orde. Geur en smaak zijn dan ook zoals verwacht. Met dien verstande: droog en bitter. Plus gebakken ananas, rozijnen en krenten, mango, passievrucht, marmeladebitters (usual suspects in orange wines), tannines, suèdesensatie en het zoet van appelstroop en kruidnagel. Vraagt om aandacht. Dat mag duidelijk zijn. Maar dat geven we 'm graag.

 

Douloufakis Griekenland  Douloufakis

Douloufakis is een familiebedrijf op Kreta dat kwaliteitswijnen maakt van vooral de inheemse druivenrassen van het eiland. Het wijnhuis staat onder leiding van Nikos Douloufakis en zijn vrouw en die hebben ongeveer tien hectare aan wijngaarden waaruit ze hun eigen wijnen persen. Lees verder over Douloufakis >>

Griekenland  Kreta

Wijn uit Kreta is al duizenden jaren een bekende naam in de wijnwereld. Door zijn strategische ligging speelde Kreta al in de Oudheid een belangrijke rol in de verspreiding van wijn en wijndruiven vanuit Griekenland en Egypte naar het westen van Europa. Tegenwoordig wordt er weer veel wijn gemaakt. Vooral van typische druiven van het eiland, als de witte Vilana en de rode Liatiko. Lees verder over Kreta >>

   
Land: Griekenland
Streek: Kreta
Druif: Muscat
Wijnmaker: Douloufakis
Biologisch: Biologisch gemaakte natuurwijn
Alcohol: 15,0% Vol.
Drinktemperatuur: 9° C
Op dronk: 2020 - 2025
Inhoud: 750 ml.
Sluiting: Kurk
   
rijpe witte wijn Oranje wijn
druivensoorten Muscat
19,50

  bestellen Winkelwagen

Nog 10 flessen in voorraad

Hoge Vivino-score: 4.2

  Binnen 2 werkdagen bezorgd in Nederland en België
  Nú bestellen is zaterdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen met iDEAL, Bancontact of ná ontvangst

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.