Olaszrizling (beter bekend als Welschriesling) is één van de belangrijkste witte Hongaarse wijndruiven. Hij schenkt de Hongaren drinkplezier tijdens hun warme zomers. Ze zijn doorgaans strak-fris, slank en dorstlessend. Soms een beetje saai. Daarom kozen we deze biologische Olaszrizling van de Nederlandse wijnmaakster Cisca Ansem.
Aangenaam aroma van appel en peer. Zachte aanzet. Ook in de mond peer en appel. En je herkent fris steenfruit. Ietsie-pietsie nootmuskaat. Fijne wijn. Daar kom je de zomer wel mee door. Niet alleen in Hongarije.
Hoewel het kleine wijndistrict Pécs, in het zuiden van Hongarije, met maar 600 hectare wijngarden buiten Hongarije nauwelijks bekend is, is de wijnbouw er alles behalve nieuw. Al in de Romeinse tijd stond Pécs bekend als de Poort naar de Balkan. Verschillende handelsroutes kwamen er samen. In de negentiende eeuw werden er witte druiven geteeld voor de Hongaarse 'champagne', die in Boedapest werd gemaakt en het Oostenrijk-Hongaarse rijk van zijn bubbels voorzag. Lees verder over Pécs >>
Olaszrizling (Welschriesling in Oostenrijk) geeft licht aromatische, frisse witte wijnen met fijne zuren. Over het algemeen zijn ze toegankelijk en fris, maar sommige wijnboeren maken ze weelderiger en met meer kracht. Deze kunnen vaak langer bewaard worden. Lees verder over de Olaszrizling druif >>
Land: | Hongarije |
Streek: | Pécs |
Druif: | Olaszrizling |
Wijnmaker: | Hegyem |
Biologisch: | Biologisch gemaakte wijn |
Alcohol: | 12,5% Vol. |
Drinktemperatuur: | 9° C |
Op dronk: | 2024 - 2026 |
Inhoud: | 750 ml. |
Sluiting: | Kurk |