Hin Areni Noir

Hin Areni Noir 2015

Armenië (Areni)

Met recht een trouvaille. Deze rode wijn gemaakt op 1250 meter hoogte. Uit wijngaarden van vulkanische grond, die luisteren naar de namen Tapq, Getap en Ishkatap. Gerijpt in eikenhout uit de bossen van Artskah. We zijn in het Zuiden van Armenië, bij het stadje Areni. Dat stadje is de naamgever van het ingrediënt van deze wijn: de Areni Noir druif.

Hij heeft een uitnodigende geur van zwoele kersen, rijpe pruimen, kaneel en cederhout. Je proeft zwarte bessen, zwarte kersen wat drop en veel levendigheid. Een snufje tannine zorgt voor een goede structuur. Deze wijn heeft diepgang. Helemaal niet gek dat hij de finale van het Proefschrift Wijnconcours haalde. Probeer zelf maar eens en waan je in gedachten in de bossen van Artskah.

 

harold hamersma  Harold Hamersma (NRC): 9-

   Areni. De signaturedruif van Armenië. Leerde zijn handtekening zetten in wijngaarden met een vulkanische ondergrond, luisterend naar de namen Tapq, Getap en Ishktatap. Klinkt alsof het de huiswijn van onze eigen schaatser Dai Dai Ntab zou kunnen worden. Maar die mag vast niet drinken van de sportarts. Hoe smaakt zo’n wijn nou van de arenidruif die nota bene ook nog ’ns afkomstig is uit de buurt van het plaatsje Areni? Kersen, trekdrop, pruimen op sap, zoete, zwarte olijven, kersenlikeur, kaneel en zoethout op een flinke fundering van rijpe tannines. Serieus goede wijn.

 

Hin Areni Vineyards Armenië  Hin Areni Vineyards

Hin Areni Vineyards is een jong Armeens wijnbedrijf, gestoeld op een zeer oude traditie. Op de plek waar ze haar druiven plukt, gebeurde dat 6.200 jaar geleden ook al. Hin Areni heeft er de typisch Armeense, oeroude druivenrassen aangeplant. Verschil met vroeger is wel dat de druiven tegenwoordig in de kelder ontvangen door hypermoderne apparatuur. Het stelt dit wijnhuis in staat om wijnen van internationaal niveau te produceren. Lees verder over Hin Areni Vineyards >>

Areni Noir

De Areni Noir is een oeroude druif die stamt uit het Zuiden van Armenië. Een kwaliteitsdruif die aangeschreven staat als de beste van het land. Hij geeft kruidige, redelijk volle maar niet heel donker gekleurde rode wijnen die vaak goed kunnen ouderen. Lees verder over de Areni Noir druif >>

   
Land: Armenië
Streek: Areni
Druif: Areni Noir
Wijnmaker: Hin Areni Vineyards
Alcohol: 14,0% Vol.
Drinktemperatuur: 16° C
Op dronk: 2017 - 2022
Inhoud: 750 ml.
Sluiting: Kurk
   
rijpe witte wijn Medium geconcentreerde droge rode wijn
druivensoorten Areni Noir
18,50

  bestellen Winkelwagen
  Binnen 2 werkdagen bezorgd in Nederland en België
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis bezorgd
  Betalen met iDEAL, Bancontact of ná ontvangst

© AndereWijn 2008 - 2020 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.