Iacob Fetească Neagră

Iacob Fetească Neagră 2015

Delau Mare DOC

Vroeger probeerden ze nog met Merlot en Cabernet de wereld te veroveren, inmiddels begrijpen de Roemenen dat hun inheemse Fetească Neagră veel hemelbestormender is. De wijnmakers van Davino laten zich zelfs inspireren door Jacob die droomde over een ladder die tot de hemel reikte en waarlangs engelen naar boven klommen.

Nu houden we niet van clichés en dus zul je hier niet lezen dat deze Fetească Neagră 'hemels' is, of dat er 'engelen op onze tong plassen'. Al was het maar omdat we toch echt 'aardse tonen' herkennen. En pittig fruit van kersen en bramen met wat groene kruidigheid. Mooie concentratie en heel karakterstiek voor de druif. Vooruit dan maar: Wat een God-de-lijk-e Roemeen!

 

harold hamersma  Harold Hamersma (NRC): 8+

   Lees en/of proef (ik zou zeker het laatste doen) over deze druif bij Davino, de luxe, gesoigneerde en gesofisticeerde uitvoering. Dezelfde wijnmakers tekenen ook voor deze. Inspiratiebron: Jacob die droomde over een ladder waarmee engeltjes naar boven dan wel naar beneden konden klauteren. Ach ja, weer eens eentje in de categorie 'een wijn moet toch ook een naam hebben'. Importeur AndereWijn verontschuldigt zich al bijna: 'Verwacht geen engeltjes die over je tong plassen' of 'een hemelse ervaring'. Maar het is goed spul. Kruidig, pittig, peperig, ongepoetst en... aards.

 

Davino Roemenië  Davino

Davino is een modern Roemeens wijnhuis. Een voorbeeld van de revival van de wijnbouw die overal in Oost-Europa heeft plaats gevonden sinds de moelijke jaren in de vorige eeuw. Met respect voor de natuur en een professionele, toegewijde focus op kwaliteit, slaagt Davino er in om kwaliteitswijnen te maken die ver buiten de eigen landsgrenzen worden gewaardeerd. Haar filosofie is om zowel de typisch Roemeense als internationaal bekende druivenrassen te gebruiken en om te voldoen aan West-Europese kwaliteitsnormen. Lees verder over Davino >>

regio Roemenië  Walachië

Walachië, het uitgestrekte, vlakke Zuiden van Roemenië is vooral bekend om zijn rode wijnen. Hier liggen de meeste wijngaarden van het land. De Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir en Sauvignon Blanc worden op grote schaal verbouwd. Lees verder over Walachië >>

   
Land: Roemenië
Appellation: Delau Mare DOC
Streek: Walachië
Druif: Fetească Neagră
Wijnmaker: Davino
Alcohol: 14,5% Vol.
Drinktemperatuur: 17° C
Op dronk: 2016 - 2020
Inhoud: 750 ml.
Sluiting: Kurk
   
rijpe witte wijn Medium geconcentreerde droge rode wijn
druivensoorten Fetească Neagră
12,-

  bestellen Winkelwagen
  Binnen 2 werkdagen bezorgd in Nederland en België
  Nú bestellen is donderdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis bezorgd
  Betalen met iDEAL, Bancontact of ná ontvangst

© AndereWijn 2008 - 2019 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.