De Kabola Winery staat aangeschreven als één van de beste van Istrië. Ze hebben hun wijngaarden in het Noorden, pal aan de Sloveense grens en op een steenworp van Italië. Ze werken biologisch sinds 2009, met druiven die typisch zijn voor de regio. En dus maken ze wit van Malvazija, oftewel Malvasia.
Deze Malvazija is gemaakt om jong te drinken. Hij tintelt op de tong. Zeer verfrissend met z'n uitbundige citrus, gele pruimen, perzik en abrikoos. Mineraliteit, munt en een fijn hazelnootbittertje geven hem spanning. De wijnmaker raadt hem aan bij prosciutto, risotto met scampi of een romige pasta met truffel.
In het Noorden van Kroatië, aan de grens met Slovenië, ligt Istrië. Een Schiereiland waar de Romeinen al wijn maakten. De Teran(Refosco) is hier de belangrijskte rode druif. Voor wit is de inheemse variant van de Malvasia belangrijk, die hier zowel limoenfrisse als rijpe witte wijnen geeft, afhankelijk van hoe hij gemaakt is. Lees verder over Istrië >>
Witte wijnen van de Malvasia hebben een kenmerkend nootachtig karakter en dikwijls een geur van gedroogd fruit en sinaasappelschil. Over het algemeen zijn het vrij rijpe wijnen die prima samen gaan met gegrilde vis. Je vindt de Malvasia vooral in landen aan de Middenlandse Zee. Lees verder over de Malvasia druif >>
Land: | Kroatië |
Streek: | Istrië |
Druif: | Malvazija (Malvasia) |
Wijnmaker: | |
Biologisch: | Biologisch gemaakte wijn |
Alcohol: | 13,5% Vol. |
Drinktemperatuur: | 9° C |
Op dronk: | 2024 - 2027 |
Inhoud: | 750 ml. |
Sluiting: | Kurk |
Prosciutto, risotto met scampi of een romige pasta met truffel |
Nog
5 flessen in voorraad