Koncho Aleksandrouli

Koncho Aleksandrouli 2014

Georgië (Kachetië)

De Aleksandrouli is een typisch Georgische druif. In dit geval staat die in de oostelijke provincie Kachetië. Dat is niet typisch. Aleksandrouli groeit vooral in het Westen. Wijnmaker Koncho heeft er een droge rode wijn geperst. Alweer niet typisch want meestal wordt Aleksandrouli voor zoete wijn gebruikt.

Hij ruikt een beetje droppig. En naar rijpe zwarte kersen. In de mond soepel kersenfruit en zoet gestoofde bramen. Sappig en smakelijk met een tikkeltje tannine. Zal wel typisch Aleksandrouli zijn.

 

harold hamersma  Harold Hamersma (NRC): 8,5

   Koncho & Co. Klinkt als een groothandel in fietsregenkleding. Maar ze maken er lekkere wijn. Van een volstrekt lokale druif die door Jancis Robinson in haar druivenbijbel betiteld wordt als 'zeldzaam en veelbelovend'. Kent zijn oorsprong in het noordwesten van het land maar doet het ook goed in Kachetië (Kakheti) in het oosten van het land. En wijnmaker Koncho pakt er lekker mee uit. Denk aan kersen die een tijdje bij een zak met dropjes hebben mogen inwonen. Portie bramen aan de deur die ook wilden, met als plengoffer een ruikertje kruiden.

 

Koncho & Co Georgië  Koncho & Co

Koncho is gevestigd in een zeventiende eeuws kasteel bij het stadje Kvareli in het uiterste Oosten van Georgië. De wijngaarden meanderen in de groene valleien tussen de heuvels aan beide zijden van de rivier. Een prachtig groen en fotogeniek landschap. Lees verder over Koncho & Co >>

regio Georgië  Kachetië

Meer dan 60% van de Georgische wijn wordt in Kachetië gemaakt. De wijngaarden liggen in valleien aan de oevers van de Alazani en de Iori rivier. In het uiterste Oosten van Georgië, aan de voet van de Kaukasus. De meeste wijnhuizen zijn relatief kleinschalig. Kachetische wijnen worden gemaakt onder de naam van de plaatsen waar ze oorspronkelijk vandaan komen zoals de Mukuzani, Kindzmarauli, Tsinandali, Napareuli en Khashmi. Lees verder over Kachetië >>

Aleksandrouli Aleksandrouli

De Aleksandrouli is een inheemse Georgische blauwe druif. Een enkele keer levert hij een droge rode wijn met een herkenbaar aroma van bramen. Maar meestal wordt hij gebruikt voor licht zoete rode wijn. Lees verder over de Aleksandrouli druif >>

   
Land: Georgië
Smaakstijl: Medium geconcentreerde droge rode wijn
Streek: Kachetië
Druif: Aleksandrouli
Wijnmaker: Koncho & Co
Alcohol: 13,0% Vol.
Op dronk: 2015 - 2018
Inhoud: 750 ml.
Sluiting: Kurk
   
rijpe witte wijn Medium geconcentreerde droge rode wijn
druivensoorten Aleksandrouli
10,-

  bestellen Winkelwagen
  Binnen 1-3 werkdagen bezorgd in Nederland en België
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 12 flessen gratis bezorgd
  Betalen met iDEAL, Bancontact of ná ontvangst

© AndereWijn 2008 - 2018 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.