Het werk van druivenplukkers gaat niet altijd over rozen. Zo kon het eens gebeuren dat er eentje iets teveel uit de heupfles (la bota) had gesnoept en niet in de gaten had dat berggeiten (la cabra) vrijwel de hele oogst opaten. Bij Pagos de Indalia haalden ze uit deze Zuid-Spaanse anecdote inspiratie voor de naam van een wijn. Gemaakt van biodynamisch geteelde Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Syrah druiven. Die zijn niet geperst; het sap is er onder het eigen gewicht van de druiven uitgelopen.
De wijn is vrij krachtig, maar ook soepel en levendig. Want de tannine is rijp. Net als het donkere fruit van kersen, zwarte bessen, pruimen en bramen. Typisch Spaans en heel smakelijk.
Anoniem uit Groningen: 7
Een redelijke rode, biologische, wijn. Niet super, maar goed genoeg, zeker om 'los' te drinken. Had er meer 'zon' in verwacht (per slot toch een echte Spanjaard), maar drinkt prima.
vrijdag 01 september 2017
Andalusië is de producent van een van de bekendste wijnen ter wereld: Sherry. Al honderden jaren een veel gedronken kwaliteitswijn. De karakteristieke smaak van Sherry heeft te maken met de lange en bijzondere rijping van de wijn. Maar Andalusië biedt veel meer dan Sherry. In Málaga en Granada worden bijvoorbeeld heel interessante 'gewone wijnen' gemaakt. Lees verder over Andalusië >>
De Tempranillo is de belangrijkse blauwe kwaliteitsdruif van Spanje. Hij geeft dieprode wijnen met een fruitige geur van bosvruchten als bramen, aardbei, bosbessen, zwarte kersen en framboos. Het zijn over het algemeen weelderige, soepele wijnen. Lees verder over de Tempranillo druif >>
Waar je glas Cabernet Sauvignon ook vandaan komt, hij is altijd herkenbaar. Aan zijn dieprode kleur, die bijna paars is als hij nog jong is. Maar vooral aan zijn aroma van cassis. Vaak ruik je ook de geur van een sigarenkistje, soms zelfs potloodslijpsel of milde tabak. Als je Cabernet Sauvignon wilt kopen, let er dan op dat hij niet te jong is en of hij in stalen tanks of in houten barriques is opgevoed. Lees verder over de Cabernet Sauvignon druif >>
Hoe je Syrah of Shiraz smaakt, hangt vooral af van waar hij vandaag komt. Syrah uit de Franse Rhône is subtieler en ingetogener dan de Shiraz uit de Nieuwe Wereld. In de Rhône zijn ze vaak iets rokerig, kruidig en mineralig. Soms ruikt hij iets peperig. De Shiraz uit Australië is aanmerkelijk krachtiger en vaak iets zoeter. Zeer populair onder (beginnende) wijndrinkers. Lees verder over de Syrah druif >>
| Land: | Spanje |
| Appellation: | Ribera del Andarax IGP |
| Streek: | Andalusië |
| District: | Granada |
| Druif: | Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Syrah |
| Wijnmaker: | Pagos de Indalia |
| Biologisch: | Biodynamisch gemaakte wijn |
| Alcohol: | 13,5% Vol. |
| Drinktemperatuur: | 18° C |
| Op dronk: | 2019 - 2024 |
| Inhoud: | 750 ml. |
| Sluiting: | Kurk |
DEZE WIJN ZIT NIET MEER IN ONS ASSORTIMENT