La Cabra & La Bota

La Cabra & La Bota 2016

Ribera del Andarax IGP

Het werk van druivenplukkers gaat niet altijd over rozen. Zo kon het eens gebeuren dat er eentje iets teveel uit de heupfles (la bota) had gesnoept en niet in de gaten had dat berggeiten (la cabra) vrijwel de hele oogst opaten. Bij Pagos de Indalia haalden ze uit deze Zuid-Spaanse anecdote inspiratie voor de naam van een wijn. Gemaakt van biodynamisch geteelde Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Syrah druiven. Die zijn niet geperst; het sap is er onder het eigen gewicht van de druiven uitgelopen.

De wijn is vrij krachtig, maar ook soepel en levendig. Want de tannine is rijp. Net als het donkere fruit van kersen, zwarte bessen, pruimen en bramen. Typisch Spaans en heel smakelijk.

Reviews van onze klanten

Anoniem uit Groningen: 7

Een redelijke rode, biologische, wijn. Niet super, maar goed genoeg, zeker om 'los' te drinken. Had er meer 'zon' in verwacht (per slot toch een echte Spanjaard), maar drinkt prima.

vrijdag 01 september 2017
_____________________  

regio Spanje  Andalusië

Andalusië is de producent van een van de bekendste wijnen ter wereld: Sherry. Haar internationale roem heeft de Sherry vooral te danken aan de Middeleeuwen, toen Cadiz en Valencia belangrijke Europese handelscentra waren. Internationale kooplui exporteerden de wijn over de hele wereld, zelf tot in het toen pas ontdekte Zuid-Amerika. Lees verder over Andalusië >>

Tempranillo

De Tempranillo is de belangrijkse blauwe kwaliteitsdruif van Spanje. Hij geeft dieprode wijnen met een fruitige geur van bosvruchten als bramen, aardbei, bosbessen, zwarte kersen en framboos. Het zijn over het algemeen weelderige, soepele wijnen. Lees verder over de Tempranillo druif >>

Cabernet Sauvignon

Waar je glas Cabernet Sauvignon ook vandaan komt, hij is altijd herkenbaar. Aan zijn dieprode kleur, die bijna paars is als hij nog jong is. Maar vooral aan zijn aroma van cassis. Vaak ruik je ook de geur van een sigarenkistje, soms zelfs potloodslijpsel of milde tabak. Als je Cabernet Sauvignon wilt kopen, let er dan op dat hij niet te jong is en of hij in stalen tanks of in houten barriques is opgevoed. Lees verder over de Cabernet Sauvignon druif >>

Syrah

Hoe je Syrah of Shiraz smaakt, hangt vooral af van waar hij vandaag komt. Syrah uit de Franse Rhône is subtieler en ingetogener dan de Shiraz uit de Nieuwe Wereld. In de Rhône zijn ze vaak iets rokerig, kruidig en mineralig. Soms ruikt hij iets peperig. De Shiraz uit Australië is aanmerkelijk krachtiger en vaak iets zoeter. Zeer populair onder (beginnende) wijndrinkers. Lees verder over de Syrah druif >>

   
Land: Spanje
Appellation: Ribera del Andarax IGP
Streek: Andalusië
District: Granada
Druif: Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Syrah
Wijnmaker: Pagos de Indalia
Biologisch: Biodynamisch gemaakte wijn
Alcohol: 14,5% Vol.
Drinktemperatuur: 18° C
Op dronk: 2018 - 2023
Inhoud: 750 ml.
Sluiting: Kurk
   
rijpe witte wijn Krachtige droge rode wijn
druivensoorten Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Syrah
15,-

  bestellen Winkelwagen
  Binnen 2 werkdagen bezorgd in Nederland en België
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 12 flessen gratis bezorgd
  Betalen met iDEAL, Bancontact of ná ontvangst

© AndereWijn 2008 - 2019 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.