Mád Furmint

Mád Furmint 2016

Hongarije (Tokaj)

De Furmint is een Hongaarse 'signatuurdruif'. Een druif die z'n land vertegenwoordigt als een vaandeldrager bij de Olympische Spelen. Furmint heeft een frisse zuurgraad, dikwijls een flinke portie mineraliteit en de betere exemplaren kunnen opvallend goed ouderen. Deze Mád Furmint komt uit Tokaj, waar ze al lang niet meer alleen dessertwijnen maken.

Mineraliteit van een vuursteen in de neus. Strak-fris en krokant. Het fruit is van citrus en komt nog het dichtst in de buurt van citroen. Drinken bij forel of zeevruchten.

 

regio Hongarije  Tokaj

De oudste wijn appellatie ter wereld ligt niet in Frankrijk, maar hier in Oost-Hongarije. In de zeventiende eeuw doopte de Franse koning Louis XIV zijn favoriete zoete Tokaji wijn tot "Wijn der Koningen, Koning der Wijnen". De Hongaarse Tokaj was in deze tijd de duurste wijn ter wereld.

De afgelopen jaren zijn droge witte wijnen uit Tokaj in opkomst. Droge Furmint is het populairst. Een andere trend is de Late Harvest Tokaji. Fris gemaakte edelzoete wijn van laat geoogste druiven. Lees verder over Tokaj >>

Furmint Furmint

Droge wijnen van de Furmint zijn fris en pittig. Ze kunnen verschillende 'karakters' hebben. Van droog, kruidig en pittig tot sappig met peer en een hint van marsepein en kaneel. Furmint is vooral bekend als ingrediënt van zoete Hongaarse Tokaj. Lees verder over de Furmint druif >>

   
Land: Hongarije
Streek: Tokaj
Druif: Furmint
Wijnmaker: Szent Tamás
Alcohol: 11,5% Vol.
Drinktemperatuur: 9° C
Op dronk: 2017 - 2024
Inhoud: 750 ml.
Sluiting: Vinoloc
   
rijpe witte wijn Frisse droge witte wijn
druivensoorten Furmint
13,50

  bestellen Winkelwagen
  Binnen 2 werkdagen bezorgd in Nederland en België
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen met iDEAL, Bancontact of ná ontvangst

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.