Mád Hárslevelu

Mád Hárslevelu 2017

Hongarije (Tokaj)

Mád heet de fles en een beetje gekke wijn is het ook wel. Niet door z'n naam want die komt van het dorpje Mád in de Tokaj regio. Het is ook niet de aparte vorm van de fles noch de vreemde Hárslevelű druif die verantwoordelijk is voor de inhoud.

Hij is een beetje apart omdat 'ie off-dry - ietsje zoet - is en een soort vuursteen-mineraliteit combineert met een bloemige lavendelgeur en een fris-zoete smaak van frisse mandarijn, mango en peer.

De Britse chef Gordon Ramsey vindt 'm een f*cking goede combinatie met pittige gerechtjes. But ok, chef Ramsay gets quickly mad.

 

regio Hongarije  Tokaj

De oudste wijn appellatie ter wereld ligt niet in Frankrijk, maar hier in Oost-Hongarije. In de zeventiende eeuw doopte de Franse koning Louis XIV zijn favoriete zoete Tokaji wijn tot "Wijn der Koningen, Koning der Wijnen". De Hongaarse Tokaj was in deze tijd de duurste wijn ter wereld.

De afgelopen jaren zijn droge witte wijnen uit Tokaj in opkomst. Droge Furmint is het populairst. Een andere trend is de Late Harvest Tokaji. Fris gemaakte edelzoete wijn van laat geoogste druiven. Lees verder over Tokaj >>

Hárslevelű

Van de Hárslevelű druif worden opvallende, groen-gouden witte wijnen gemaakt met aroma's van kruiden en lindebloesem. De smaak is vaak vrij vol en stevig met soms een wat zoetige aanzet en een bittertje in de afdronk. Lees verder over de Hárslevelű druif >>

   
Land: Hongarije
Streek: Tokaj
Druif: Hárslevelű
Wijnmaker: Szent Tamás
Alcohol: 12,0% Vol.
Drinktemperatuur: 9° C
Op dronk: 2018 - 2021
Inhoud: 750 ml.
Sluiting: Vinolok (glazen stolp)
Indische rijsttafel of pekingeend
   
rijpe witte wijn Kruidige droge witte wijn
druivensoorten Hárslevelű
13,-

  bestellen Winkelwagen

Nog 8 flessen in voorraad

  Binnen 2 werkdagen bezorgd in Nederland en België
  Nú bestellen is donderdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis bezorgd
  Betalen met iDEAL, Bancontact of ná ontvangst

© AndereWijn 2008 - 2020 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.