De Frühburgunder, dat is familie van de Spätburgunder, beter bekend als Pinot Noir. Frühburgunder is früher rijp. En daardoor nog fruitiger, frisser, frivoler. En een stuk schaarser. Hij groeit vooral op de snikhete, steile hellingen van de Duitse Ahr. Wijntip voor liefhebbers met een grote kofferbak: op een steenworp afstand van onze landsgrenzen worden grote rode wijnen gemaakt!
De Frühburgunder van Weingut Maibach is biologisch gemaakt. Ruikt en smaakt naar frisse aardbei, bessen en pruimen. En heeft het zoetzilte van zachte kokindjes drop. Kent u vast nog wel van früher.
Harold Hamersma (NRC): 9-
Frühburgunder, een druif die onder het pseudoniem pinot noir précoce inderdaad een directe bloedlijn heeft met... En die voelt zich nu eenmaal uitstekend op zijn gemak in de Ahr. Aldus het zwoel-zachte rijpe pruimige. Het zonnige laurierde, de rijpe bessen en aardbeiden uit blik. 'En het zoete van kokindjes', belooft de importeur. Klopt. De hele wijn zelf trouwens ook. Als een bus.
Hilfe uit Purmerend: 8
Een makkelijk toegankelijke wijn, die helaas zijn prijs niet waarmaakt. Daarvoor ontbreekt de finesse en subtiliteit.
donderdag 07 maart 2019
De Maibachfarm is een biologisch wijngoed uit de Duitse Ahr vallei. Het is een boerderij waar het wijnmaken in de loop der jaren een steeds belangrijker plaats heeft gekregen. Inmiddels staat de Maibachfarm in de regio aangeschreven als een modern, vooruitstrevend wijngoed dat uistekende wijnen maakt die - voor de regio - bovendien goed betaalbaar zijn gebleven. Lees verder over Maibachfarm >>
De Ahr is van de Duitse wijngebieden zeker niet de grootste of de bekendste. De Ahr is klein maar fijn. Want deze kleine regio vlak onder Keulen en Düsseldorf is zeker de moeite waard voor de wijnliefhebber. En helemaal voor de fans van Pinot Noir, ofwel Spätburgunder, zoals deze druif bij onze oosterburen wordt genoemd. In de Ahr worden hiervan uitstekende wijnen gemaakt. Lees verder over Ahr >>
De Frühburgunder is een mutatie van de Pinot Noir die de laatste jaren in Duitsland weer volop in de belangstelling staat. Früburgunder geeft zachte rode wijnen met een krachtig aroma van zwarte bessen en kersen. Lees verder over de Frühburgunder druif >>
| Land: | Duitsland |
| Streek: | Ahr |
| Druif: | Frühburgunder |
| Wijnmaker: | Maibachfarm |
| Biologisch: | Biologisch gemaakte wijn |
| Alcohol: | 13,0% Vol. |
| Drinktemperatuur: | 15° C |
| Op dronk: | 2017 - 2022 |
| Inhoud: | 750 ml. |
| Sluiting: | Kurk |
| Combineert goed met gebraden kip, kalkoen, kalfshaas of - heel anders - gebakken zalm of gegrilde tonijn | |
DEZE WIJN ZIT NIET MEER IN ONS ASSORTIMENT