Het druiventrio Treixadura, Albariño en Loureira is in het uiterste Noordwesten van Spanje een beproefd recept voor limoenfrisse wijnen die uitstekend combineren met de verse vangst uit de Atlantische Oceaan.
Deze María Andrea van wijnmaker Eduardo Rodriguez Peña toont z'n klasse in de finesse. Schoon, fris, zuiver en sappig. Meloen, anijs, passievrucht, peer, guave en kruisbessen. Pittige mineraliteit in de afdronk maakt het karwei af. Een 'wine lovers wine' die je prachtig kunt combineren met calamaris of gerookte makreel uit onze eigen Noordzee.
Zsolt uit Den Haag: 8
Medium body, very nice oily texure, peers, citric fruits in nose and mouth. Very easy to drink, misses some excitements to drink it without food but I'm sure it would be wonderful with galician seafood.
donderdag 13 juni 2019Tot enkele jaren gelden stond Galicië, boven Portugal aan de Atlantische kust, als wijnregio nauwelijks op de kaart. Daar is de afgelopen jaren snel verandering in gekomen. Tegenwoordig staat Galicië voor modern, fris en aromatisch wit. Dat komt vooral door nieuwe wetgeving die het gebruik van kwaliteitsdruiven voorschrijft. Met de raspaarden Godello en Albariño voorop. Lees verder over Galicië >>
De Treixadura (Trajadura in Portugal) geeft limoen-frisse, iets peperige witte wijnen. Je vindt hem in het noorden van Portugal en in Spanjes Galicië, dat daar net boven ligt. Lees verder over de Treixadura druif >>
De Albariño druif wordt meestal vroeg geoogst. Hij geeft dan lichte, verfrissende witte wijnen met een smaak van vers geperste grapefruit en citroen. Vaak met een pittige mineralige ondersteuning. Is de Albariño laat geoogst, dan smaakt hij wat rijper met tonen van abrikoos en perzik. Lees verder over de Albariño druif >>
De Loureira (Loureiro in Spanje) geeft aromatische wijnen. Het aroma doet denken aan abrikoos en laurierblaadjes. De wijn zelf is fris, met flinke zuren. Lees verder over de Loureira druif >>
Land: | Spanje |
Appellation: | Ribeira Do |
Streek: | Galicië |
District: | Ribeira |
Druif: | Treixadura, Albariño en Loureira |
Wijnmaker: | Eduardo Rodriguez Peña |
Alcohol: | 13,5% Vol. |
Drinktemperatuur: | 9° C |
Op dronk: | 2024 - 2027 |
Inhoud: | 750 ml. |
Sluiting: | Kurk |
Een klassieker bij gebakken of gefrituurde vis maar ook lekker bij gerechten met gerookte makreel |
Nog
4 flessen in voorraad
Hoge Vivino-score:
3.9