Meinklang Graupert Pinot Gris

Meinklang Graupert Pinot Gris 2019

Oostenrijk (Neusiedlersee)

Bij wijngoed Meinklang wordt biodynamisch gewerkt. Als het goed gaat met de natuur in de wijngaard, dan gaat het goed met de wijn in de fles; zo luidt het credo. Voor de Graupert plukten ze Pinot Gris druiven uit een 'wilde wijngaard', waar elke plant en bloem welkom is. De wijn fermenteerde op de eigen gisten, de schillen mochten lang in de most blijven en de wijn is niet gefilterd.

Deze eigenzinnige manier van werken levert een al net zo eigenzinnige 'oranje' wijn op. Troebel als perensap. Hij doet denken aan witbier. Je ruikt een veld wilde bloemen. Maar je herkent ook rozijnen, honing en gekarameliseerde ananas en de appeltjes uit een tarte tartin. In de neus zoetig, in de mond droog.

Reviews van onze klanten

Aardrups uit Oegstgeest: 9

Zeer eigenzinnige wijn, troebel als perensap in het glas met een oranje tint. Fraaie, complexe geur en smaak, gistachtig en fris. Een duidelijk zuurtje in de afdronk. Dit is met recht een 'andere wijn' te noemen! Geen allemansvriend maar zeker heel interessant en ik wil hem zeker nog wel eens drinken.

vrijdag 01 mei 2020
_____________________

Adam Wyn Roberts uit Rijswijk zh: 7

Dit was voor mij de lekkerste Oranje wijn op de proeverij in Den Haag ter ere van het tienjarig bestaan van AndereWijn. Terwijl er wel ook duurdere werden aangeboden. Wat deze oranje wijn bijzonder maakt is het biologische aspect: rauw, troebel en eerlijk. Oranje wijn was voor mij persoonlijk een waanzinnige ontdekking die eigenlijk snel weer vervloog - ik kan de subtiele smaken van kruiden en noten niet meer herkennen in de Georgische oranje wijn waarin ik deze ontdekte. Ik was klaar met oranje wijn tot ik deze proefde - dit is bijzonder .. oranje of niet. De wijn is troebel maar de smaak niet - die is kraakhelder, alsof je mineraalwater met smaken drinkt. De wijn is onverwacht krachtig en subtiel tegelijk - de smaak heeft kracht, bijna als een rode wijn terwijl de afdronk subtiel zacht en helder is. Het vreemde is dat deze wijn kwa smaken eigenlijk niets echt waarneembaars heeft, althans voor mij niet - maar de ervaring van de krachtige smaak en de zachte pure afdronk maken hem voor mij een wijn om meegemaakt te moeten hebben. Dit is dan ook de enige oranje waarvan ik een fles heb besteld op de proeverij. Ik kan wel met vrijwel zekerheid zeggen dat ik er nu wel mee klaar ben, met de oranje wijn. Maar wil je oranje wijn meemaken proeven dan raad ik aan deze iig mee te nemen.

woensdag 12 december 2018
_____________________  

regio Oostenrijk  Neusiedlersee

Het wijndistrict Neusiedlersee ligt tussen het gelijknamige meer en de Hongaarse grens. Er worden prachtige edelzoete wijnen gemaakt. Het ondiepe meer warmt flink op in de zomer. 's Morgens is het water warmer dan de koele lucht en drijft de mist over de wijngaarden. De druiven worden poreus, verliezen water en verschrompelen. Mierzoet druivensap blijft achter. Maar dat niet alleen. Steeds meer wijnboeren maken stijlvolle droge witte en rode kwaliteitswijnen. Lees verder over Neusiedlersee >>

Pinot Gris

De Pinot Gris geeft botergele, volle en zachte witte wijnen. Ze kunnen een stevig aroma hebben van honing, specerijen, een snufje muskaat en rijp tropisch fruit. Hij komt in verschillende stijlen. De Elzasser Pinot Gris kan behoorlijk rijk zijn, terwijl de Italianen hun Pinot Grigio vaak wat 'strakker' maken. Lees verder over de Pinot Gris druif >>

   
Land: Oostenrijk
Streek: Burgenland
District: Neusiedlersee
Druif: Pinot Gris
Wijnmaker: Meinklang
Biologisch: Biodynamisch gemaakte natuurwijn
Alcohol: 12,0% Vol.
Drinktemperatuur: 12° C
Op dronk: 2020 - 2024
Inhoud: 750 ml.
Sluiting: Kurk
   
rijpe witte wijn Oranje wijn
druivensoorten Pinot Gris
22,-

  bestellen Winkelwagen

Hoge Vivino-score: 3.8

  Binnen 2 werkdagen bezorgd in Nederland en België
  Nú bestellen is zaterdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen met iDEAL, Bancontact of ná ontvangst

© AndereWijn 2008 - 2021 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.