De Assyrtiko is een belangrijke troef voor de Griekse wijnbouw. Hij komt oorspronkelijk van het eiland Santorini en geeft daar opvallende goede, limoenfrisse wijnen. Deze bio-versie komt van het vaste land. Hij is spontaan gefermenteerd in betrekkelijk nieuwe vaten van Frans eiken. En er is een flinke scheut (10%) wit sap van de blauwe Xinomavro toegevoegd. Geen toeval. Hier heeft wijnmaker George Germanis goed over nagedacht.
In de neus gele pruimen, abrikoos en marsepein. Fijn, zacht mondgevoel. Je proeft rijp geel fruit en witte perzik. Hij heeft een goede vulling, veel lengte en vooral een heel fijne balans tussen zuren en zoet, tussen rijp en fris. Daar heeft George goed over nagedacht.
De Griekse Assyrtiko druif geeft mineralige, strakke witte wijnen met fijne, frisse zuren. Goede wijnen welteverstaan. Want de Assyrtiko is een kwaliteitsdruif waarvan tegenwoordig uitstekende Griekse wijnen worden gemaakt die je bijvoorbeeld goed kunt inzetten bij visgerechten. Lees verder over de Assyrtiko druif >>
Land: | Griekenland |
Druif: | Assyrtiko en Xynomavro |
Wijnmaker: | Moschopolis |
Biologisch: | Biologisch gemaakte wijn |
Alcohol: | 13,5% Vol. |
Drinktemperatuur: | 10° C |
Op dronk: | 2024 - 2028 |
Inhoud: | 750 ml. |
Sluiting: | Kurk |
Nog
8 flessen in voorraad