De Copceac druif. Veel obscuurder wordt het niet. We zijn er bij AndereWijn dol op. De dikke wijnboeken bieden weinig houvast. Het alwetende internet afspeurend komen we er achter dat hij alleen in Moldavië voorkomt. Op minimale schaal. Geschikt om te eten, maar ook om tot wijn te persen. Waarschijnlijk is Andrej Novak voorlopig de enige wijnmaker dat doet.
Deze unieke wijn van de Copceac druif is paars-rood van kleur. Bescheiden in de alcohol. Hij ruikt en smaakt naar kersen en blauwe bessen. Fris, kwiek en pittig. We herkennen groene paprika. Deze Copceac lijkt vroeg geoogst. Wijnmaker Andrej kon niet wachten.
Novak is een jong Moldavisch wijnhuis onder leiding van wijnmaker Andrey Novak. Hij heeft zijn wijngaarden in het Zuiden van Moldavië bij de stadjes Comrat, Tartaul en Ciobalaccia. Waar zijn vader de druiven voor bulkwijnen kweekte wil Andrey juist zijn eigen wijnen maken op een relatief kleine schaal. Hij onderscheid zich van andere Moldavische wijnhuis door zich voornamelijk op (vergeten) inheemse druivenrassen te richten. Hij heeft inmiddels verschillende vergeten Moldavische wijnen gebotteld en daarmee een tweede leven ingeblazen. Lees verder over Novak >>
| Land: | Moldavië |
| Druif: | Copceac |
| Wijnmaker: | Novak |
| Alcohol: | 0,0% Vol. |
| Drinktemperatuur: | 18° C |
| Op dronk: | 2024 - 2027 |
| Inhoud: | 750 ml. |
| Sluiting: | Schroefdop |